Consiliul Concurentei verifica tranzactia prin care Borcea a preluat GPL-ul de la Petrom

Marti, 07 August 2012, ora 15:30
2063 citiri
Consiliul Concurentei verifica tranzactia prin care Borcea a preluat GPL-ul de la Petrom
Foto: Arhiva

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Crimbo Gas International a cumparat de la Petrom divizia de gaz petrolier lichefiat (Petrom LPG).

Preluarea controlului de catre Crimbo Gas International se face prin achizitionarea majoritatii actiunilor (99,9%) companiei Petrom LPG SA de la OMV Petrom SA.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Potrivit legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumultata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Crimbo Gas International, intreprindere romaneasca infiintata in anul 2004 este detinuta de cunoscutul om de afaceri Cristi Borcea, este implicata in activitati de distributie GPL.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Concurenta verificare tranzactie Borcea Petrom, #Concurenta vanzare GPL Petrom, #Consiliul Concurentei vanzare GPL Petrom , #Romania