Steaua a fost doar inceputul: Inca o mare echipa din Liga 1 este evacuata de pe propriul stadion

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 17:54
2484 citiri
Steaua a fost doar inceputul: Inca o mare echipa din Liga 1 este evacuata de pe propriul stadion
Foto: Ziare.com

Scandalul dintre Steaua si Armata pare a fi doar inceputul, o noua echipa cu pretentii din fotbalul romanesc fiind evacuata de pe propriul stadion.

Autoritatile locale din Ploiesti au anuntat miercuri ca au reziliat contractul cu cei de la Petrolul pentru inchirierea stadionului "Ilie Oana".

Aceasta decizie drastica a fost luata din cauza datoriilor pe care Petrolul le-ar avea.

"S-a reziliat contractul cu FC Petrolul din cauza acumularilor de datorii, aici ma refer la datorii noi imediat dupa intrarea in insolventa. (...) avem si din partea lor o cerere inaintata catre SGU pe data de 13 a zecea (13 octombrie - n.red.), in care si dansii vor sa se rezilieze contractul. (...) Conform deciziilor luate, nu ar mai avea voie sa intre nu numai pe stadion, nici in spatiile inchiriate, unde sunt birourile in momentul de fata", a declarat directorul SC Servicii de Gospodarire Urbana (SGU) SRL Ploiesti, societate care administreaza stadionul "Ilie Oana'", Donald Constantin, conform DigiSport.

Acesta a mai precizat ca Petrolul a acumulat datorii in valoare de 500 de mii de lei doar in cursul acestui an, clubul datorand alte 1,4 milioane de lei din anii trecuti.

Potrivit lui Constantin, "lupii" ar fi trebuit sa achite o chirie in valoare de 13.000 de euro, fara TVA, pentru fiecare meci disputat pe arena "Ilie Oana", alte sume fiind stabilite pentru inchirierea spatiilor pentru birouri.

Pentru ca nu mai are bani, compania care administreaza stadionul din Ploiesti a solicitat Consiliului Local sa preia arena.

Stadionul "Ilie Oana" a fost reconstruit recent din bani publici, fiind inaugurat in septembrie 2011. Este una dintre cele numai trei arene moderne din Romania, alaturi de cele din Bucuresti si Cluj.

Petrolul ar trebui sa joace la Ploiesti intalnirea cu CFR Cluj, din etapa a 19-a a Ligii 1. Clubul prahovean vinde inca bilete pentru partida de vineri seara, desi nu mai poate evolua pe "Ilie Oana".

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Petrolul evacuata stadion, #Petrolul stadion Ilie Oana, #Petrolul chirie stadion , #Liga 1