Cum a fost afectat prețul petrolului de informațiile privind retragerea unor trupe rusești de la granița cu Ucraina

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 07:34 3687 citiri
Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 3% FOTO Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 3%, retrăgându-se de la maximele din ultimii şapte ani, după ce Rusia a declarat că unele dintre unităţile sale militare se întorc la bazele lor după exerciţii din apropierea Ucrainei, o mişcare care pare să se diminueze tensiunile dintre Moscova şi Occident, transmite Reuters.

Nu era clar câte unităţi sunt retrase şi la ce distanţă, după o desfăşurare a aproximativ 130.000 de militari ruşi în regiune.

”Am trecut de la îngrijorarea că cele mai mari temeri ale noastre se vor confirma la poate că există un declic diplomatic, până la urmă. Asta aduce multă uşurare în ceea ce priveşte menţinerea stocurilor pe piaţă”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital din New York.

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 3,35 dolari, sau cu 3,5%, până la 93,13 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) s-a tranzacţionat în declin cu 3,66 dolari, sau cu 3,8%, la 91,80 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă ale petrolului au atins luni cele mai ridicate niveluri din septembrie 2014, petrolul Brent atingând 96,78 dolari, iar WTI ajungând la 95,82 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 50% în 2021, în timp ce cel al WTI a urcat cu aproximativ 60%, pe fondul redresării globale a cererii după pandemia de Covid-19.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News