Franta: UE nu este pregatita sa integreze Ucraina

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 18:40
1798 citiri
Franta: UE nu este pregatita sa integreze Ucraina

Uniunea Europeana nu este pregatita sa integreze Ucraina, a reamintit sambata seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, la intoarcerea de la ceremonia de investire a presedintelui ucrainean, Petro Porosenko, care a subliniat dorinta Kievului de a adera la UE.

Petro Porosenko a tinut "un discurs foarte pro Uniunea Europeana, poate mai mult decat tarile UE sunt pregatite sa accepte", a declarat ministrul francez la postul I-tele.

"Atunci cand Porosenko a spus ca (acordul de asociere cu UE) este prima etapa a Ucrainei membre a UE, am discutat cu partenerii europeni si a fost clar ca nu exista majoritate pentru aceasta", a insistat Laurent Fabius.

"Convingerea noastra este sa spunem ca Ucraina se afla in Europa, dar ca Ucraina trebuie sa aiba relatii bune cu UE si cu Rusia in acelasi timp", a adaugat el.

Ucraina are un nou presedinte - Porosenko a depus juramantul: Nu vreau razboi, avem nevoie de pace

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, si-a luat angajamentul sambata, cu prilejul discursului de investitura din planul parlamentului de la Kiev, sa pastreze unitatea tarii, in conditiile in care estul se confrunta cu o insurectie separatista prorusa, si sa conduca aceasta fosta republica sovietica spre Uniunea Europeana.

El a promis "semnarea cat mai repede posibil" a componentei economice a acordului de asociere cu Uniunea Europeana si introducerea unui regim de calatorie fara vize pentru ucraineni.

"Consideram acest lucru ca un prim pas catre aderarea la Uniunea Europeana", a spus Porosenko.

Ministrul francez de externe a subliniat, de asemenea, ca recentele evenimente - intalnirea Putin/Porosenko care a avut loc vineri in Normandia si investirea presedintelui ucrainean - "pot fi inceputul unei dezescaladari" si a dat asigurari ca discutiile asupra unui acord de incetare a focului intre autoritatile de la Kiev si separatistii prorusi "vor incepe in urmatoarele ore".

Devenit presedinte al Ucrainei in urma alegerilor anticipate de la 25 mai, cu 54,7% din sufragii, Petro Porosenko, un miliardar proocidental in varsta de 48 de ani, a depus juramantul in fata parlamentului si a fost declarat al cincilea presedinte al Ucrainei independente.

El va avea dificila sarcina de a concretiza aspiratiile europene, de a scoate tara dintr-o recesiune profunda agravata de criza actuala. Insa provocarea cea mai urgenta este refacerea unitatii acestei tari care se afla in pragul unui razboi civil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ucraina intregrare UE, #presedinte Ucraina, #Franta integrare Ucraina UE , #presedinte Ucraina