Cum s-au distrat Tzanca Uraganul cu Bercea Mondialul, interlopul care și-a trimis ginerele să-l șantajeze pe fratele lui Băsescu VIDEO

Luni, 30 Mai 2022, ora 22:34
3858 citiri
Cum s-au distrat Tzanca Uraganul cu Bercea Mondialul, interlopul care și-a trimis ginerele să-l șantajeze pe fratele lui Băsescu VIDEO
Petrecerea lui Bercea Mondial unde a cântat Tzancă Uraganu FOTO: captură Youtube

Interlopii din România găsesc orice motiv de distracție. Eliberat din închisoare de câteva luni, Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Modialul, a ținut să marcheze intrarea în vară cu o petrecere de pomină.

Cheful a avut loc săptămâna trecută se pare că la Sandu Anghel acasă.

Și pentru că niciun zaiafet de interlop nu poate avea loc fără maneliști, Bercea Mondialul l-a chemat să îi cânte pe Tzancă Uraganu, pe numele său real Andrei Velcu.

Dedicațiile pentru Sandu Anghel au ajuns și pe rețelele de socializare.

Cine este Bercea Mondialul și ce vedete s-au aliat cu el

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial (sau Mondialul), condamnat în octombrie 2020 la 13 ani şi 272 de zile de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui fost viceprimar al municipiului Slatina, a fost eliberat condiţionat, după nici doi ani, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi.

În acelaşi dosar, Laurenţiu Anghel, fiul lui Sandu Anghel, a fost condamnat la 9 ani şi 6 luni de închisoare.

Despre Bercea Mondialul se spune că ar fi făcut avere din vânzarea fierului vechi sustras din vechile silozuri comuniste din Drăgăneşti-Olt, Caracal şi Slatina, din şinele CFR şi din sistemul de irigaţii din judeţul Olt, scrie Adevarul.

A trecut apoi la afaceri în domeniul imobiliar, camătă, trafic cu maşini de lux etc. A fost prins de zeci de ori și s-a ales cu dosare penale pentru diverse infracțiuni însă de fiecare dată au fost soluționate cu NUP (neînceperea urmării penale) sau cu simple amenzi.

Cum a reușit să scape de fiecare dată? se pare că Sandu Anghel a reușit să-și întărească poziția prin înrudiri cu nume grele din politică sau justiție.

Printre cei care și-au legat reputația de interlopul oltean se numără Theodor Stolojan (nașul lui “Prinţişor”); judecătorul Maria Huza (l-a botezat pe “Judecător”; judecătorul Sofia Mariana Moţ (moaşă pentru acelaşi “Judecător”) de la Tribunalul Olt, transferată din 2004 la Secţia Comercială a Curţii de Apel Craiova unde activează şi acum; Gheorghe Brenciu (fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care l-a botezat pe “Televizor”); Gabriel Diaconu (fost viceprimar de Slatina); Nicolae Gradinaru (fost prefect de Olt), Marian Chitea (director Hidroserv SA Slatina) ş.a, mai arată Adevarul.

Cei mai mulți au negat înrudirea cu familia interlopului după ce acesta a intra în atenţia mass-media.

Sandu Anghel a ajuns până la președinte. În 2010, Bercea Mondialu’ reuşea să intre în familia lui Traian Băsescu. Prin intermediul unui localnic din oraşul natal Drăgăneşti-Olt, respectiv Marian Căpăţână (fost preşedinte al filialei locale a PDL), interlopul a reuşit să îl atragă în familie pe Mircea Băsescu, fratele fostului șef de stat care, pe 31 ianuarie 2010, o boteza pe nepoata lui Sandu Anghel, Renata Doiniţa (soţia fratelui preşedintelui ţării, Doina Băsescu, dând finei numele său).

Scandalul cu Mircea Băsescu

La sfârșitul lunii mai 2014, un scandal monstru legat de interlopul Bercea Mondialu zguduia familia lui Traian Băsescu.

Marius Constantin, tatăl finei lui Mircea Băsescu, a fost arestat pentru că i-ar fi cerut fratelui preşedintelui ţării suma de 280.000 euro, bani care, susţine familia lui Bercea Mondialu’, ar reprezenta un rest de plată dintr-un total de 700.000 de euro daţi în anul 2011 pentru eliberarea lui Sandu Anghel. Cum acest lucru nu a mai avut loc, iar Bercea a rămas după gratii, familia acestuia susține că a încercat să-și recupereze banii.

În martie 2017, trei dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu au fost condamnaţi la pedepse cu executare cuprinse între trei ani şi nouă ani de închisoare.

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Ce a pățit Tzancă Uraganu la concertul său de la Bihor

Tzancă Uraganu a avut sâmbătă,28 mai,la câteva zile după petrecerea lui Bercea Mondialul, un concert în localitatea Budureasa din Bihor. Însă petrecerea a fost întreruptă de mascați. Cântărețul a fost verificat de către oamenii legii, iar din cauza mai multor nereguli găsite acum e nevoit să plătească o amendă uriașă.

De fapt a fost nevoit să plătească 200.000 amendă pentru că angajații din staff-ul său munceau la negru.

Concertul a fost promovat de câteva luni. Un bilet a costat 70 lei, iar localul unde a ținut concertul cunoscutul manelist a fost plin. Petrecerea a fost însă întreruptă de echipaje de poliţişti, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi, reprezentanţi ai ISU Crişana, ai ITM Bihor şi ai DSVSA Bihor, potrivit Adevărul.

Toţi cei prezenţi au fost legitimaţi, organizatorii au fost verificaţi la încasări şi case de marcat, dar şi cu privire la contractele de muncă ale angajaţilor.

Acelaşi lucru i s-a cerut lui Tzancă Uraganu. Însă manelistul n-avea niciun document pentru angajaţii săi. Cei 11 membri ai formaţiei lucrau „la negru", motiv pentru care s-a ales cu o amendă de 200.000 lei din partea inspectorilor ITM.

Organizatorii au fost sancţionaţi şi ei, cu 50.000 lei, de către reprezentanţii ISU Crişana, deoarece nu aveau autorizaţie pentru securitate la incendiu pentru imobilul în care se desfăşura evenimentul, respectiv cu 1.200 lei de inspectorii sanitar-veterinari, pentru lipsa autorizaţiei DSVSA.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Petrecere Tzanca Uraganu, #Bercea Mondialu, #MIrcea Basescu Bercea Mondialu, #interlopi, #manelisti , #clan interlopi