UNPR: Programul Rabla pentru companii, un esec

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 20:10804 citiri
UNPR: Programul Rabla pentru companii, un esec

Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) apreciaza ca programul Rabla pentru companii poate fi considerat un esec din perspectiva intreprinzatorilor romani, potrivit presedintelui UNPR, Marian Petre Milut.

UNPR considera ca dupa jumatate de an de la initierea programului, nici una dintre companiile care au accesat acest proiect nu a putut beneficia de prevederile sale. Lipsa de reactie a autoritatilor provoaca pagube majore companiilor care s-au inscris in programul Rabla, acestea consumand timp si resurse pentru pregatirea documentatiei necesare depunerii proiectelor.

Ca si in cazul ajutorului de minimis, programul Rabla se transforma intr-un nou esec al administratiei in sprijinirea antreprenorilor romani, se arata intr-un comunicat al UNPR.

"Conditiile impuse de minister au fost respectate de companii, acestea depunand eforturi considerabile sa se incadreze in termenii impusi de autoritati. Cu toate acestea, observam ca statul roman defavorizeaza inca o data companiile autohtone, prin impunerea unor conditii inechitabile. Cerem public ministrului Mediului, Laszlo Borbely, sa publice un raport despre situatia accesarilor programului Rabla pentru companiile private" a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR.