Un soldat roman a murit in Afganistan (Audio)

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 09:075094 citiri
Un soldat roman a murit in Afganistan (Audio)
Foto: Realitatea TV

Un soldat roman a murit, vineri dimineata, in Afganistan, la 80 de kilometri de Kabul, intr-o actiune de interventie rapida impotriva talibanilor.

Capitanul Petre Tiberius era liderul unei trupe romanesti de comando si avea 33 de ani. El era implicat in actiuni directe si a intrat de multe ori in contact cu talibanii. Este singurul militar roman ucis intr-un schimb de focuri.

Petre Tiberius era ofiter din Batalionul 1 Forte pentru Operatii Speciale "Vulturii" si conducea o misiune de interventie rapida in sprijinul unei subunitati aliate atacate de insurgenti.

In jurul orei 4.00 (ora Romaniei), o echipa de interventie rapida romano-americana a actionat in sprijinul unei subunitati aliate, iar in schimbul de focuri, ofiterul roman a fost impuscat.

A fost evacuat de urgenta cu un elicopter MEDEVAC, iar in jurul orei 4.30 a decedat pe timpul transportului catre spital, informeaza MApN.

Purtatorul de cuvant al MApN, maiorul Constantin Spanu, a declarat pentru Antena 3 ca Petre Tiberius era casatorit si avea un copil.

Militarii romani din fortele pentru operatii speciale actioneaza in cadrul ISAF in zona de est a Afganistanului.

Ofiterul se afla din octombrie anul trecut in Afgansitan si urma sa isi termine misiunea in maxim doua saptamani.

Pana acum, noua soldati romani au murit in Afganistan.

Ministerul Afacerilor Externe si-a exprimat regretul fata de decesul capitanului Petre Tiberius, a transmis sincere condoleante familiei indoliate si si-a exprimat "respectul profund pentru jertfa capitanul Petre Tiberius".