Petre Roman: Tricolorul fara stema e mai simplu, mai modern

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 14:061694 citiri
Petre Roman: Tricolorul fara stema e mai simplu, mai modern
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Petre Roman considera ca un tricolor fara stema este mai simplu si mai modern, el amintind in acest sens si de discutiile din 1991 privind Constitutia.

Petre Roman a comentat la RFI Romaniam propunerea adoptata de comisia de revizuire a Constitutiei privind inscrierea stemei pe steagul national.

"Suntem inca departe de a considera ca aceasta chestiune a fost adoptata. Eu mi-am adus aminte de dezbaterea initiala care a avut loc in 1991, cand noua ni s-a parut ca e mai bine ca aceste culori tricolor sa fie fara stema, pentru a da o imagine mai simpla, mai moderna, mai curata, asa cum sunt in foarte multe tari europene", a spus Roman.

Daca va fi inscrisa pe tricolor stema Romaniei, acest simbol ar urma sa fie si el modificat. "Pana la urma, vom vedea daca se va mentine aceasta propunere, adica pe tricolor sa fie aplicata si o stema, mai ales ca exista propunerea ca, daca s-ar aplica aceasta stema, sa fie prima stema a Romaniei, adica aceeea care a fost elaborata cu prilejul transformarii principatelor romane in stat recunoscut de marile puteri, deci imediat dupa Razboiul de Independenta, cand Romania a devenit regatul Romaniei. Exista si aceasta propunere, prin urmare mai avem de discutat pe aceasta tema", a explicat fostul premier.

Petre Roman prefera tricolorul in forma lui actuala. "Eu unul m-as mentine la ideea initiala, pentru ca sunt doua simboluri distincte, tricolorul si stema, iar imaginea pentru oricine, nu numai pentru noi, in lume, ca la urma urmei, tricolorul serveste foarte mult pentru a deosebi Romania ca stat de alte tari... dupa parerea mea, imaginea aceasta doar a tricolorului este mai pregnanta, mai bine primita. Dar la urma urmelor, nici nu este chiar asa o mare problema, cu sau fara, vom vedea", a adaugat el.

Citeste mai multe despre Petre Roman la RFI: Tricolorul fara stema e mai simplu, mai modern pe RFI Romania.