Petre Roman si Ilie Sarbu recunosc ca au fost plezniti peste fund

Luni, 23 Iunie 2008, ora 15:324081 citiri
Petre Roman si Ilie Sarbu recunosc ca au fost plezniti peste fund

Ritualul de initiere a debutantilor in ale vanatorii, prin care acestia primesc mai multe lovituri de bat la fundul gol, este confirmat de mai multi impatimiti ai vanatorii.

Ca urmare a dezvaluirilor publicate duminica de cotidianul Libertatea, Petre Roman si Ilie Sarbu au fost nevoiti sa recunoasca adevarul, si anume ca au patit-o si ei, la fiecare specie noua pe care au vanat-o, scrie si luni Libertatea.

Politicienii spun ca in lumea vanatorii plesnitul de cate trei ori la fundul gol simbolizeaza "botezul" persoanei care reuseste sa rapuna vanatul.

Fostul prim-ministru al Romaniei Petre Roman, cunoscut ca un vanator pasionat, spune ca si-a inceput cariera in urma cu mai bine de 30 de ani, tot atunci primind si "botezul vanatorului", ca fiecare debutant.

"Imi aduc aminte ca acum vreo 30 de ani, intr-o iarna, am primit de la vanatorii cu care eram bete la fund, intrucat era prima mea partida de vanatoare. Colegii au dat ei cu mila, dar tot am simtit 'botezul', care e un obicei de care nu scapa nici un vanator la inceput", a explicat Petre Roman.

Senatorul PSD Ilie Sarbu, si el vanator pasionat, recunoaste ca a fost lovit de colegii sai de vanatoare, la propriu, de mai multe ori.

"E o bataie simbolica, dar degenereaza cateodata, chiar rau de tot. Botezul se aplica la fiecare specie noua de vanat. De exemplu, la primul fazan impuscat, la primul iepure, la primul mistret... Dar la noi in tara sunt destul de putine specii, asa ca botezul e mai mult in tinerete", a declarat Ilie Sarbu.