Petre Roman s-a lansat in blogosfera

Joi, 18 Martie 2010, ora 13:01
1556 citiri
Petre Roman s-a lansat in blogosfera

Fostul premier Petre Roman a intrat si el in randul politicienilor care au blog si explica acolo de a ce a ales sa fie liberal, dar isi expune si ideile cu privire la viitorul Romaniei.

Blogul lui Petre Roman se gaseste la adresa http://petreromanpnl.wordpress.com si a fost lansat in urma cu o luna.

"Cel putin PNL cred ca ar putea avea acum vointa si clarviziunea pentru a provoca o scanteie in opinia publica. Wilhelm de Orania, acum patru secole ne sfatuia: 'Nu e nevoie sa speri pentru a intreprinde, nici sa reusesti pentru a persevera'. Eu insa cred ca putem si spera si reusi. In concluzia acestei introduceri cred ca se impune sa citez din analiza liberala a lui David Hume in lucrarea sa 'Eseu asupra impozitelor' din 1741: 'Alegerea modului de impozitare nu poate fi niciodata indiferenta; dimpotriva, ea produce cel mai mare efect asupra fericirii si puterii unei natiuni' ", este explicatia pe care o ofera fostul premier in legatura cu optiunea sa politica.

Petre Roman crede ca Romania tranzitiei e tot mai mult o poveste despre nesfarsite rele si niciun vinovat.

"Vedem cum politica s-a plafonat la cel mai mic numitor comun: ea n-are cum sa mai favorizeze un proiect politic major. Politica e facuta la nivelul de jos; e despre ce mai pica, cu ce se mai aleg in plus cei din politica. In rest aproape nimic. In aceste conditii, ce partid politic mai poate atrage simpatia si sprijinul popular? Intre esecul PSD, al combinatiei imposibile dintre stanga lui Iliescu si multimea de bani adunata in randurile baronilor, pe de-o parte si PD-L, partidul unui om, pe de alta parte, drumul PNL pare foarte promitator. Cu voia dumneavoastra as folosi o metafora: PDL e ca un cocos al carui stapan il bate sa faca oua. Dar el oua nu stie sa faca. Cum ar fi sa fie lasat sa faca ceea ce stie sa faca?", scrie acesta.

Pe lista bloggerilor politici celebri se numara Adrian Nastase, Ion Iliescu, Elena Udrea, Calin Popescu Tariceanu, Mihai Voicu, dar si altii.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Petre Roman blog, #lansare blog Petre Roman, #Petre Roman blogosfera, #bloguri politicieni , #premier