Petre Roman: Ne-am batut joc de Revolutia din '89

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 08:235543 citiri
Petre Roman: Ne-am batut joc de Revolutia din '89

Petre Roman, primul sef de guvern roman de dupa caderea comunismului, sustine ca Revolutia din 1989 a devenit in ultima vreme subiect al tuturor scenaritelor si scornelilor.

"A fost o revolutie autentica, realizata de oamenii care au fost in strada. Din pacate, noi am calcat Revolutia in picioare, ne-am batut joc de ea. Revolutia putea fi un mit, un brand romanesc, cu care puteam defila in lume, precum revolutia ungara din 1956.

Din pacate, la noi a devenit subiect al tuturor scenaritelor si scornelilor, fara sa se mai tina cont de realitatea din strada", a declarat Petre Roman intr-un interviu pentru Adevarul.

Potrivit lui Petre Roman, contestarea revolutiei s-a nascut si pentru ca "prea multi fosti demnitari comunisti au intrat in noua structura de putere".

El considera ca acest lucru a alimentat convingerea celor care spuneau ca nu s-a schimbat nimic.

Petre Roman a mai declarat ca "Revolutia nu s-a facut pentru ca un pumn de hoti sa ajunga nespus de bogati si majoritatea romanilor sa traiasca o noua saracie".

Potrivit acestuia, o tranzitie de succes ar fi insemnat ca cel putin numarul perdantilor sa fie egalat de numarul beneficiarilor.

Fostul premier a mai declarat ca ii pae rau ca nu a candidat in 1992, pentru ca, spune el, avea o sansa sa invinga.