Petre Roman, despre acuzatiile din Dosarul Revolutiei: E absurd, e grotesc!

Joi, 24 Mai 2018, ora 11:01
5025 citiri
Petre Roman, despre acuzatiile din Dosarul Revolutiei: E absurd, e grotesc!
Foto: Facebook/ Petre Roman

Fostul premier Petre Roman, urmarit penal in Dosarul Revolutiei, fiind acuzat de infractiuni contra umanitatii, a afirmat, joi, comentand acuzatiile, ca ceea ce se intampla "e absurd si grotesc".

Petre Roman s-a prezentat, joi dimineata, la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta ca procurorii extind urmarirea penala, asa cum s-a intamplat si in cazul fostului presedinte Ion Iliescu si in cazul lui Gelu Voican Voiculescu.

"Oricine poate evalua, adica in seara lui 21-22 decembrie sunt la baricada. Se trage asupra noastra. Din cei 81 care ne aflam acolo, sunt masacrati 39. Eu scap cu viata, Dumnezeu ma tine in viata, ca eu nu gasesc o alta explicatie, si dupa 24 de ore as face parte dintr-un grup care comploteaza... care se formeaza cu scopul de a fi ucisi sute de romani, ca sa preia puterea. E absurd, e grotesc!", a declarat Petre Roman joi dupa ce s-a prezentat la Parchetul General.

El a mai spus ca nu a facut parte din nicio organizatie si ca pana in 1989 a fost profesor la Universitatea Politehnica.

"Pana in decembrie '89, am fost profesor universitar la Politehnica. Nu am facut parte dintr-o organizatie, comitet de partid sau PCR. Si dintr-o data visez la putere politica... e absurd, e grotesc!", a mai afirmat fostul premier.

"Pe buna dreptate Revolutia a avut o desfasurare tragica. Eu cred ca asta trebuie lamurit, adica ordinele militare - cine le-a dat, cine le-a transmis, cine le-a executat", a mai precizat Roman.

"Prima data cand am avut intr-adevar putere e in 27 decembrie, cand in prima sedinta CFSN (Consiliul Frontului Salvarii Nationale) eu sunt numit prim-ministru", a mai spus Petre Roman.

Procurorii militari au extins ancheta in cazul fostului premier al Romaniei sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii. Acestea ar fi fost facute in calitate de membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) si, incepand cu 26 decembrie 1989, prim-ministru al Guvernului Romaniei.

Petre Roman ar fi fost inca de la infiintarea CFSN unul dintre factorii importanti de decizie ai acestui organism, iar in aceasta calitate, la fel ca Ion Iliescu Ion si Gelu Voican Voiculescu, "a acceptat si oficializat decizii militare, unele cu caracter diversionist."

Deciziile diversioniste ar fi avut caracter general, fiind vizate toate centrele urbane importante ale Romaniei.

Iata aici mai multe detalii: Dosarul Revolutiei: Procurorii au extins ancheta in cazul lui Petre Roman, cercetat pentru infractiuni contra umanitatii

Amintim ca in 13 aprilie, presedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmarire penala pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu, in dosarul"Revolutiei".

Citeste si Procurorii au explicat de ce Iliescu conducea tara la Revolutie: A reactivat in functii mai multi generali aflati in rezerva si a constituit tribunalul care i-a condamnat pe sotii Ceausescu

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Petre Roman dosarul Revolutiei , #premier