Petre Roman: Basescu nu m-a lasat sa-mi recuperez arhiva personala, cand a devenit el seful PD

Luni, 21 Iulie 2014, ora 20:30 5145 citiri
Foto: Arhiva

Fondatorul Partidului Democrat, Petre Roman, a declarat, luni, ca Traian Basescu, in momentul in care a devenit presedinte al PD, nu i-a permis sa isi recupereze arhiva personala din perioada cat a fost la conducerea partidului, fara sa-i dea nicio explicatie in acest sens.

"Am fost surprins cand am vazut ca domnul Traian Basescu reclama la PD (PDL - n.red.) ca nu ar fi putut sa-si recupereze nu stiu ce hartii. De ce? Pentru ca atunci cand a ajuns dumnealui presedinte, in competitie cu mine, (...) am dorit sa-mi recuperez documente personale, discursurile mele, corespondenta mea personala, programele politice la care am lucrat eu personal si arhiva legata de Petre Roman - PD. Cred ca toata lumea isi aminteste ca sunt fondatorul PD", a spus Roman.

El a mentionat ca Basescu i-a refuzat preluarea acestor documente.

"Nu am putut recupera nicio hartie. Mi-a refuzat dumnealui, fara sa aiba decenta sa imi raspunda la un telefon, sa-mi dea o explicatie. Nu am putut sa recuperez absolut nimic", a spus Roman.

El a mai aratat ca spera ca in acest moment, cand PDL fuzioneaza cu PNL, sa isi recupereze arhiva personala.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu a dorit sa-si ridice arhiva personala din sediul partidului din Modrogan 1 si ca i-a anuntat pe democrat-liberali inainte de a lua documentele.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Sinaia ca vineri si-a luat arhiva personala - cu documente din perioada in care era ministru al Transporturilor si apoi primar - din sediul PDL din Modrogan 1, spunand ca o va muta la PMP.

"Inca era o legatura a mea cu partidul, stiam ca o sa o iau candva, nu eram hotarat sa o iau atat de repede, insa, afland concesiile uriase si modul in care PDL a fost pus pe tava, am hotarat sa o iau ieri (vineri - n.red.) si o s-o mut la PMP", a adaugat Traian Basescu.

PDL si PNL au decis sa fuzioneze, viitorul partid urmand sa se numeasca PNL si sa aiba sediul in Modrogan 1.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News