Petre Roman: Basescu este un miniom care ma acuza de impostura

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 15:343824 citiri
Petre Roman: Basescu este un miniom care ma acuza de impostura

"Un om mic m-a acuzat de impostura. Traian Basescu nu are cum sa nu stie programul meu in Spania si in Italia. Eu eram acolo la locul meu de munca...Este o megaimagine a unui miniom", a comentat Petre Roman acuzatiile presedintelui Traian Basescu.

Petre Roman a calificat, marti, acuzatiile presedintelui Basescu, potrivit carora isi face campanie electorala in diaspora in calitate de inalt reprezentant al Guvernului, ca fiind "mincinoase si rautacioase", spunand ca "un om mic" l-a acuzat de impostura, transmite, marti, NewsIn.

Reprezentantul Guvernului a precizat ca deplasarea sa a costat mai putin de 3.000 de euro, calculand atat vizita in Spania, cat si pe cea in Italia, iar pe cea a presedintelui a estimat-o la 100.000 de euro. Roman a precizat ca deplasarile sale in scop electoral nu vor fi finantate din bani publici.

Intors duminica dintr-o vizita de doua zile in Spania, unde a participat la congresul asociatiilor romanesti din diaspora, seful statului a criticat politizarea evenimentului si lipsa de interes a Executivului fata de romanii din strainatate.

Basescu l-a calificat pe Roman ca fiind un impostor care, in calitate de candidat al PNL pentru romanii din diaspora, s-a prezentat sub titlul de inalt reprezentant al Guvernului pentru romanii din strainatate.

Presedintele a criticat si lipsa de interes a Executivului fata de muncitorii din diaspora spunand ca, desi romanii trimit acasa sapte miliarde de euro pe an, statul nu investeste pentru asistenta lor decat 1,5 milioane de euro.

Traian Basescu a justificat participarea sa la forum ca o solicitare a romanilor din diaspora care, "vazand ca institutiile abilitate nu respecta legea si obligatiile pe care le au" fata de ei, au decis, in ultima instanta, sa-l invite pe seful statului.