PD-L Covasna nu vrea Consiliu de Autonomie Culturala pentru romani

Joi, 12 Iunie 2008, ora 20:22746 citiri
PD-L Covasna nu vrea Consiliu de Autonomie Culturala pentru romani

Vicepresedintele PD-L Covasna, Petre Strachinaru, respinge ideea unui Consiliu de Autonomie Culturala pentru romani care sa se infiinteze pe langa Consiliul Local Sfantu-Gheorghe, dupa cum propune candidatul UDMR la Primaria Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad.

Deputatul Petre Strachinaru a declarat, joi, in cadrul unei cofnerinte de presa, ca aceasta idee se inscrie clar in obsesia autonomista a UDMR , ca si a PCM, si se regaseste in acel statut al minoritatilor promovat de UDMR, care a fost respins.

"Nu vrem autonomie in autonomie si nu putem accepta asa ceva. Vrem sa fim impreuna, egali. Exista legi in tara asta, si ocuparea unui post nu trebuie pusa in zona etnicului. Toate functiile acestea se ocupa prin concurs, nu e nevoie de un Consiliu de Autonomie", a declarat Strachinaru, citat de NewsIn.

Acesta a subliniat ca nu i se pare normal sa se mearga pe astfel de oferte.

Candidatul UDMR la Primaria Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, a propus infiintarea pe langa Consiliul Local Sfantu-Gheorghe a unui Consiliu de Autonomie Culturala pentru comunitatea romaneasca, care sa decida privind probleme culturale sau de educatie.

Antal Arpad a declarat ca acest Consiliu ar urma sa functioneze pe langa Consiliul Local, in cazul in care el devine primar si comunitatea romana accepta propunerea sa, intrucat nu i se pare normal ca el sa decida cine sa fie de exemplu director la Teatrul Andrei Muresanu sau la o scoala romaneasca.

Antal Arpad intra in turul doi la Primaria Sfantu-Gheorghe cu candidatul PCM, Csinta Samu.