12 persoane reţinute de DIICOT într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani. Ce au ridicat polițiștii în urma perchezițiilor

Marti, 02 August 2022, ora 15:50 2598 citiri
În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe autovehicule, inclusiv maşini de epocă FOTO: Arhivă Ziare.com

Un număr de 12 persoane au fost reţinute, iar alte două sunt cercetate sub control judiciar în dosarul de înşelăciune şi spălare de bani în care procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut 27 de percheziţii în judeţul Braşov.

Membrii grupării sunt suspectaţi că accesau, prin firme, credite garantate sau nu de stat, pe care nu le mai rambursau, ori ajutoare financiare sau granturi, folosind sumele pentru a cumpăra echipamente HoReCa şi IT, utilaje.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe autovehicule, între care cinci maşini de epocă, dar şi bani.

Potrivit DIICOT, în urma celor 27 de percheziţii domiciliare făcute în judeţul Braşov, procurorii şi poliţişti din cadrul BCCO Brasov, I.P.J. Brasov - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit şi ridicat în vederea indisponibilizătii 16 autovehicule (dintre care 5 autoturisme de epocă), o semiremorcă, două rulote, o autoutilitară, o autoplatformă, suma totală de 18.400 de euro, precum şi 3 grame de canabis.

Totodată, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la 4 apartamente, 2 case, un bloc de locuinţe aflat în construcţie şi 3 terenuri, precum şi poprirea conturilor inculpaţilor, în vederea recuperării prejudiciului de aproximativ 42.000.000 de lei.

De asemenea, procurorii DIICOT Braşov au reţinut 12 persoane, alte două fiind puse sub control judiciar.

În dosar există suspiciuni că, în perioada 2014 – iulie 2022, în judeţul Braşov a acţionat o grupare specializată în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, obţinere ilegală de fonduri, abuz de încredere în frauda creditorilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, spălarea banilor şi transmiterea fictivă a părţilor sociale, fiind folosite în acest scop 52 de societăţi comerciale din România şi 3 persoane juridice înregistrate în ţări din Uniunea Europeană.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News