3.000 de lei pentru un permis auto fals. Cum au intrat polițiștii pe fir

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 12:34 2089 citiri
Două persoane din judeţul Cluj au fost reţinute de poliţiştii din Alba FOTO IGPR

Două persoane din judeţul Cluj au fost reţinute de poliţiştii din Alba într-un dosar privind falsificarea de diverse documente, cum ar fi permise de conducere.

Acestea erau valorificate ulterior contra unor sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba au efectuat marţi 23 de percheziţii domiciliare, în judeţele Alba şi Cluj, la persoane bănuite de fals, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. La sediul IPJ Alba au fost audiate 17 persoane, iar faţă de două dintre acestea, un bărbat de 60 de ani, din Moldoveneşti, judeţul Cluj, şi un bărbat de 30 de ani, din Floreşti, judeţul Cluj, fiind luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

"Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum permise de conducere şi certificate de competenţă profesională, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, contra unor sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei. Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri şi dispozitive electronice, în vederea continuării cercetărilor", se menţionează în comunicat.

Totodată, în cursul zilei de miercuri au fost puse în executare alte 4 mandate de percheziţie, din care două în judeţul Hunedoara şi câte unul în judeţele Cluj şi Alba, la alte persoane în legătură cu care s-a stabilit, în urma audierilor care au avut loc, că ar fi implicate în activitatea infracţională.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Alba, iar la acestea au participat şi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Cluj.

Cercetările sunt în desfășurare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News