Interlopul Austrianu din Prahova, reținut pentru furt de energie electrică. Alți patru bărbați au ajuns după gratii

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 18:35 11277 citiri
Zamfir Sandu, zis Austrianu, este recidivist. Foto: ziarulincomod.ro

Polițiștii din Prahova au reţinut, marţi, cinci persoane în urma descinderilor făcute la mai multe adrese în dosare de înşelăciune, furt, infracţiuni la regimul rutier. Printre aceştia se numără Zamfir Sandu, unul dintre capii lumii interlope din Ploieşti, cunoscut drept „Austrianu”.

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi, marţi după-amiază, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului din Prahova care au făcut nouă percheziţii domiciliare în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât şi infracţiuni la regimul rutier.

În cursul zilei de miercuri aceşti vor fi prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. Printre cei reţinuţi se numără Zamfir Sandu, cunoscut drept Austrianu, un cap al lumii interlope din Ploieşti. Acesta este suspectat de înşelăciune, dar şi de furt de energie electrică în vilele din Ploieşti în care locuieşte familia sa.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbaţi ar fi săvârşit mai multe fapte de înşelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieşit că bărbatul ar fi fost racordat la reţeaua de energie electrică în mod ilegal. Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei”, informează anchetatorii.

Un alt bărbat dintre cei reţinuți este suspectat de săvârşirea a două infracţiuni la regimul rutier, conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, au fost reţinuţi pentru furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, cele trei persoane ar fi sustras, din 9 societăţi comerciale, mai multe bunuri, precum ţigări, băuturi alcoolice, dar şi produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei”, menţionează sursa citată.

În urma descinderilor de marţi, poliţiştii au depistat o persoană urmărită, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News