Ipostazele în care au fost surprinși preoții pro-ruși de la o mănăstire din Cernăuți, la descinderea anchetatorilor ucraineni FOTO

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 11:01 15739 citiri
Serviciile speciale ucrainene au efectuat percheziții FOTO Telegram

În timpul inspecției la sediul Bisericii Ortodoxe Ucrainene (MP) din Regiunea Bucovina (Ucraina), angajații serviciului de securitate au găsit manuale primite de la Moscova, pașapoarte rusești ale conducerii eparhiei și o carte de identitate rusească.

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.

La descinderea în chilii, secretarul eparhiei a fost prins în timpul unui act sexual, alături de un cântăreț al corului.

Politologul Alexsei Golobuțky scrie despre acest lucru pe canalul său de telegramă, citând propriile surse.

Informația este confirmată de publicația LB.ua. care preia date publicate și pe site-ul SBU.

În urma perchezițiilor, au fost găsite documente care confirmă deținerea cetățeniei ruse de către conducerea eparhiei. Mai mult, a fost scoasă la iveală corespondența conducătorilor eparhiei cu curatorii de la Moscova, în care primesc „manuale” privind liturghiile bisericești după invadarea Forțelor Armate Ruse în Ucraina.

Preoților li s-a cerut să nege agresiunea armată a Federației Ruse, să vorbească despre presupusa asuprire a „bisericii Moscovei”. SBU a mai găsit depozite cu loturi de literatură pro-rusă care laudă țara ocupantă și face apel la sprijinirea Federației Ruse.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News