Reacția ”blândă” a Ministerului Educației după imaginile cu elevi percheziționați de polițiști: ”Elevii trebuie să fie tratați cu tact pedagogic”

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 17:06
3068 citiri
Reacția ”blândă” a Ministerului Educației după imaginile cu elevi percheziționați de polițiști: ”Elevii trebuie să fie tratați cu tact pedagogic”
Perchezițiile au avut loc la o școală din Jilava FOTO captură video Fanatik

Ministerul Educației a reacționat luni, 31 octombrie, după apariția în presă a unor înregistrări din timpul unor percheziții făcute de polițiști într-o școală din Ilfov.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației explică faptul că a fost vorba despre o acțiune preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ.

”Atât în cursul serii de ieri, 30.10.2022, cât și în cursul zilei de astăzi, Ministerului Educației i s-au semnalat articole apărute în presă cu privire la percheziția efectuată de polițiști în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Jilava.

Mai exact, conform IPJ Ilfov, poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Măgurele, au desfăşurat o activitate preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ. În urma acestei acțiuni, mai mulți părinți au reclamat comportamentul pe care polițiștii l-au avut față de elevi”, se arată în comunicat.

În urma plângerilor, reprezentanții Ministerului Educației au avut discuții cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Ilfov și cu cei ai M.A.I.

Recomandarea ministerului este ca ”toți elevii să fie tratați cu blândețe și cu tact pedagogic.”

”Fiind conștienți de rolul acțiunilor preventive și de importanța intervențiilor poliției pentru asigurarea sănătății și a integrității elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar, considerăm esențial ca toți elevii să fie tratați cu blândețe și cu tact pedagogic.

Recomandăm ca pe viitor, chiar dacă este vorba despre intervenții urgente sau despre acțiuni de percheziționare derulate în baza legislației în vigoare, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor și să beneficieze, fără echivoc, de un tratament prudent, care să nu le altereze sub nicio formă starea de bine”, a mai transmis Ministerul Educației.

Mai mulți părinți au reclamat că polițiștii au descins la școală, în timpul orei, pentru a-i percheziționa pe elevi. Mai exact, polițiștii voiau să vadă dacă elevii au asupra lor arme.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#perchezitii, #scoala, #Ilfov, #Jilava, #elevi perchezitionati, #Ministerul Educatiei , #scoala