22 de percheziții în 3 județe pe urmele unei grupări care a furat mașini și utilaje agricole din Italia și Franța. Prejudiciu de 1,5 milioane de euro

Joi, 10 Februarie 2022, ora 18:11
2954 citiri
22 de percheziții în 3 județe pe urmele unei grupări care a furat mașini și utilaje agricole din Italia și Franța. Prejudiciu de 1,5 milioane de euro
Suspecții ar fi vândut 22 de autoturisme și 17 tractoare şi utilaje agricole furate FOTO Poliția Română

Patru persoane au fost reținute și nouă sunt cercetate sub control judiciar în urma unor percheziții făcute miercuri în județele Iași, Neamţ si Bacău. Suspecții sunt acuzați că au vândut în țară, cu documente false, autoturisme și utilaje agricole furate din străinătate.

Dosarul vizează infracțiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, folosirea de acte falsificate, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi spălarea banilor

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că grupul infracţional organizat ar fi acţionat din anul 2017, cu preponderenţă în judeţele Iaşi, Neamţ şi Bacău și ar fi sustras, pe timp de noapte, utilaje agricole şi autoturisme de pe teritoriul statelor Uniunii Europene (Italia, Franţa), de la diferite persoane fizice sau juridice.

Ulterior, aceştia, direct sau prin interpuşi, ar fi introdus utilajele/autoturismele în România, după ce, în prealabil, ar fi falsificat actele/documentele de proveniență/de proprietate ale acestora şi le-ar fi comercializat, către diverse persoane fizice/juridice interesate.

Documentele falsificate ar fi fost prezentate autorităţilor din România, în vederea trecerii frontierei de stat şi ulterior înmatriculării/autentificării utilajelor/autoturismelor, după ce, în prealabil, ar fi fost modificate (şterse și reinscripționate) seriile de șasiu.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 1.500.000 de euro.

Miercuri, 9 februarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi - S.C.F.T.S.B. au făcut 22 de percheziţii domiciliare, în județele Iași, Neamţ si Bacău, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor și/sau la imobilele unde existau date că s-ar afla bunuri, obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu infracțiunile cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 30.000 de lei, 5 permise auto falsificate, cărţi de identitate autoturisme în alb, provenienţă Italia, 22 de autoturisme, 17 tractoare şi utilaje agricole, 2 motociclete, toate în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro.

Totodată, 13 persoane au fost conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iași au dispus faţă de 4 persoane măsura reţinerii, pentru 24 de ore şi faţă de 9 persoane măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În cursul zilei de astăzi, persoanele cu privire la care s-a dispus măsura reținerii vor fi prezentate Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Bacău, I.P.J. Iaşi, I.T.P.F. Iaşi, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, jandarmi din cadrul I.J.J. Iaşi şi Brigăzii de Jandarmi Mobile Bacău, au transmis joi, 10 februarie, anchetatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Paul Gherman este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de petrecere, care pe vremuri făcea senzație în Iași, dar și în alte orașe importante ale țării. Era recunoscut drept unul...
#perchezitii, #Iasi, #Neamt, #bacau, #masini furate, #utilaje agricole furate , #perchezitii
Comentarii
Poza ciuma.rosie
ciuma.rosie
rank 2
Si vamesii care au inchis ochii la intrarea in tara a tractoarelor.