Pepeni verzi de buzunar cultivați în Grecia: "Încap în geanta de seară a unei femei, unii sunt puțin mai mari decât un ruj"

Luni, 01 August 2022, ora 14:33
3179 citiri
Pepeni verzi de buzunar cultivați în Grecia: "Încap în geanta de seară a unei femei, unii sunt puțin mai mari decât un ruj"
Pepenii cultivați de fermier FOTO AMNA

Pepenii verzi sunt un fruct popular vara, în Grecia, dar tind să fie puțin greu de manevrat și de transportat.

Un fermier din Neo Agioneri din zona Kilkis din nordul Greciei a produs mini pepeni care „încap în geanta de seară a unei femei, deoarece unii sunt puțin mai mari decât un ruj”, așa cum glumește el.

Panagiotis Yiltidis, care este, de asemenea, cunoscut pentru creșterea fructelor și legumelor sub ritmurile muzicii clasice, a spus că a riscat când un bărbat mai în vârstă din Israel i-a trimis semințe.

Vorbind cu postul de radio al Agenției de știri Atena-Macedoneană Praktoreio 104.9FM, el a explicat: „Oamenii de acolo sunt devotați cultivării pepenilor verzi, iar inițial am avut îndoieli când am încercat. Dar anul acesta văd că suntem pe drumul cel bun.”

Mini pepenii au dimensiuni cuprinse între o nucă și o minge de tenis și nu cântăresc mai mult de 200 g. Arată ca un pepene verde la exterior, dar sunt moi în interior, cu semințele dispuse la mijloc ca pepenii de mărime obișnuită.

„Cu câteva zile în urmă adunasem aproape 20 de mini pepeni și livram altceva într-un restaurant din peninsula Halkidiki”, adaugă fermierul.

„I-am arătat proprietarului și el a devenit entuziasmat, la fel ca un proprietar de magazin care vinde produse ecologice, de lângă.”

Lui Yiltidis îi place să experimenteze și să caute fie semințe noi, fie semințe tradiționale, dar uitate. „Sunt bucuros că am ocazia să le încerc în domeniul meu și să le văd crescând”, adaugă el.

El recunoaște, totuși, că cultivarea mini-pepenilor nu este profitabilă, deoarece fructele trebuie să producă frunze extinse pentru a produce un pepene mic de până la 150 g.

Practicile sale agricole au ajuns în centrul atenției cercetătorilor de la Universitatea din Salonic, în timp ce un post de televiziune din Germania vrea să înregistreze cum cresc pepenii verzi „ascultând” muzică clasică.

Grecia ocupă locul șase la exporturile de pepene verde

Grecia se află acum pe locul șase pe întreaga piață mondială la exporturile de pepene verde, potrivit datelor din baza de date COMTRADE a Națiunilor Unite și baza de date a UE TARIC, care a fost dezvoltată de hortoinfo.es, scrie greekreporter.com.

Grecia produce acum 204,46 milioane de kilograme de pepeni verzi, ceea ce corespunde la 5,6% din totalul exporturilor de fructe suculente pe glob, cu un preț de 0,273 euro pe kilogram.

Spania își consolidează din nou propria poziție de cel mai mare exportator mondial de pepene verde.

Cantitatea totală de pepeni verzi exportate de toate țările în cursul anului 2020 a fost de 3.699,12 milioane kg din care 839,62 au fost exportate din Spania (22,88 la sută din totalul exporturilor), urmat de Mexic, cu 593,89 milioane de kilograme (16,19 la sută), Italia cu 306,61 milioane de kilograme (8,36 la sută). la sută) și Maroc cu 241,94 milioane de kilograme (6,59 la sută).

Statele Unite ocupă locul cinci în cele mai recente cifre din anul trecut, cu 228,94 milioane kg (6,24 la sută), urmate de Grecia cu 204,46 milioane kg (5,6 la sută), Guatemala cu 115,02 (3,13 la sută), Olanda cu 113,33 milioane kg (3,09 la sută), Brazilia cu 107,85 milioane kg (2,94 la sută) și Vietnam pe locul zece cu 97,55 milioane kg (2,66 la sută).

Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Echipa naţională a Georgiei s-a calificat marţi seara în premieră la un turneu final al Euro, după ce a învins Grecia, pe teren propriu, după lovituri de departajare, scor 4-2, în prima...
Țara europeană în care salariul minim net va crește la peste 700 de euro din aprilie
Țara europeană în care salariul minim net va crește la peste 700 de euro din aprilie
Guvernul elen a decis ca de la 1 aprilie salariul minim să fie majorat la aproximativ 830 de euro brut (sau 705 euro net), informează publicaţia Ekathimerini. Ministrul Muncii, Domna...
#pepeni, #mici, #fermier, #Grecia , #Grecia