Valul de pensionari continua in MAI: Pensii uriase si pentru cei care au probleme cu legea

Joi, 17 Martie 2016, ora 21:19 10402 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, noi decrete pentru pensionarea unor chestori de politie, intre care fostul sef al Directiei de Ordine si Siguranta Publica din MAI Ioan-Nicolae Cabulea, cercetat in dosarul referendumului de demitere a lui Traian Basescu, fostul sef al Jandarmeriei Eugen Meran, demis dupa violentele din iarna lui 2012 din Piata Universitatii si Valentin Pescari, fostul sef al Politiei Mures, cercetat pentru fapte de coruptie.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele pentru incetarea raporturilor de serviciu pentru chestorul principal de politie Ioan-Niculae Cabulea, chestorul principal de politie Lucian-Florin Guran si chestorii Ion Stoica si Valentin Pescari, arata News.ro.

De asemenea, seful statului a semnat decretul privind trecerea in rezerva a generalului de brigada cu o stea Eugen Meran din Ministerul Afacerilor Interne. Alte cinci asemenea decrete de eliberare din functie a unor generali si chestori.

Probleme cu legea

Chestorul Ioan-Nicolae Cabulea, fost secretar de stat si fost sef al Directiei de Ordine si Siguranta Publica din Ministerul de Interne, este cercetat de procurori pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in dosarul privind listele electorale de la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu. In acelasi dosar au mai fost invinuiti fostul ministru al Administratiei Victor Paul Dobre si seful Directiei de Evidenta a Persoanei din MAI Constantin Manoloiu.

Frauda la referendum: Un secretar de stat in MAI a fost demis

Iohannis a decorat un urmarit penal in dosarul referendumului (Video)

Generalul Eugen Meran a fost sef al Directiei General de Jandarmi Bucuresti, fiind demis in februarie 2013, dupa ce fostul ministru de interne Radu Stroe l-a considerat vinovat pentru violentele din iarna lui 2012 din Piata Universitatii. El a primit insa decizia de neincepere a urmaririi penale de la procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Seful Jandarmeriei Bucuresti, demis pentru "abuzurile" din Piata Universitatii (Video)

Valentin Pescari, fostul sef al Politiei Judetene Mures, a fost trimis in judecata in septembrie 2014, pentru fapte de coruptie, dupa ce i-ar fi cerut lui Teodor Giurgea, directorul Administratiei Bazinale de Apa din judet, sa ii transporte 30 de basculante cu cate 30 de tone de pamant, iar apoi sa execute si lucrarile de nivelare a unui teren. In schimbul serviciilor, Pescari urma sa dispuna mutarea unui politist ruda cu Giurgea pe un post mai bun.

Si chestorul Lucian Guran, fostul sef al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, iese la pensie. In timpul mandatului sau a avut loc atacul armat de la coaforul Perla. Raportul de evaluare a activitatii manageriale din cadrul Politiei Capitalei dispus atunci de Corpul de Control al IGPR a descoperit unele deficiente manageriale, insa Guran a fost mutat in functia de director general adjunct al Directiei Generale Management Operational din MAI.

Chestorul Ion Stoica a fost sef al inspectoratelor de politie din Arges, Olt si Valcea, iar apoi a fost numit secretarul general al MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, anunta, in 19 februarie, dupa bilantul Politiei Romane, ca intr-o luna si zece zile au fost primite 850 de cereri de pensionare, in baza noilor prevederi legale.

Pensii uriase la MAI: Cea mai mare e de 15.831 de lei - sute de angajati si-au depus dosarele

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com