UNPR isi propune cresterea pensiilor de la 1 ianuarie 2012 - vezi cu cat

Sambata, 07 Mai 2011, ora 15:44
2956 citiri
UNPR isi propune cresterea pensiilor de la 1 ianuarie 2012 - vezi cu cat
Foto: Arhiva

Presedintele UNPR Marian Sarbu a declarat sambata ca salariile trebuie sa revina la nivelul din vara anului 2010 pana la sfarsitul acestui an, iar din 2012 pensiile trebuie sa creasca "cel putin cu rata inflatiei".

"Avem o sarcina ideologica prevazuta in statutul partidului, de a-i apara pe muncitori, pe lucratori, pe cei care-si vand zilnic forta de munca. Pentru a putea ca aceste standarde minime sa fie si in favoarea lor, credem ca pana la sfarsitul anului este nevoie de revenirea salariilor la nivelul de la 30 iunie 2010 si de la 1 ianuarie 2012 de o crestere a pensiilor cel putin cu rata inflatiei si cu 50% din ceea ce va fi cresterea puterii de cumparare in anul viitor", a spus Sarbu.

In cadrul Comitetului Executiv al UNPR de sambata s-a facut un bilant al activitatii partidului in primul an de la formare, Sarbu notand faptul ca "circa patru milioane de romani au fost aparati" de UNPR prin masurile de protejare a salariului minim pe economie.

"Acum un an, atunci cand a inceput dezbaterea pe masurile de austeritate, inclusiv disparitia acestor standarde sociale era pusa in discutie. Noi le-am salvat. Nu avem nici un fel de dubiu ca aceasta este principala contributie a UNPR din punct de vedere social in acest an de criza economica", a afirmat liderul UNPR.

Dan Diaconescu, la Comitetul Executiv al UNPR

In ceea ce priveste coalitia de guvernamant, Sarbu a afirmat ca nu este "foarte confortabil" ca un partid de stanga sa se afle la putere alaturi de PD-L, "poate cel mai de dreapta partid din Romania", insa explica orientarea UNPR printr-un citat din Alexandru Vlahuta: "adevarul asteapta, numai minciuna se grabeste".

"Am urmarit realizarea stabilitatii politice in aceasta tara fara de care, din punct de vedere economic, nu puteam sa depasim principalele momente ale crizei. (...) Noi am avut intelepciunea sa asteptam rezultatele masurilor economice absolut obligatorii. Inceputul depasirii crizei economice este evident", a sustinut Marian Sarbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#unp crestere pensii, #unpr evaluare activitate , #recalculare pensie