Traian Basescu a promulgat Legea Pensiilor

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 19:24
7878 citiri
Traian Basescu a promulgat Legea Pensiilor
Foto: Daylife

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promulgat, miercuri seara, Legea Pensiilor, prin care barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63 de ani.

De asemenea, Legea stabileste punctul de pensie la nivelul de 732,8 lei.

Decizia sa a venit dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a hotarat ca Legea Pensiilor este constitutionala.

Partidele din Opozitie, PNL si PSD, facusera mai multe sesizari cu privire la aceasta lege, sustinand ca face discriminare intre femei si barbati.

Astfel, PNL sustine ca varsta diferentiata de pensionare duce la discriminarea dintre cele doua sexe, in timp ce reprezentantii PSD sunt de parere ca a fost incalcata procedura de votare a amendamentelor, avand in vedere ca s-a votat direct pe raportul cu amendamentele, nu pe cererea presedintelui Romaniei de reexaminare a legii.

De asemenea, oficialii PSD mai spun ca femeile sunt discriminate, din cauza faptului ca s-a majorat perioada de contributie pentru acestea. Astfel, cand se face calculul pensiei, o femeie care a muncit la fel de mult timp ca un barbat primeste o pensie mai mica decat acesta, in aceleasi conditii de munca.

Legea Pensiilor a fost votata in Parlament cu 172 de voturi "pentru" si 130 de voturi "impotriva".

Legea Pensiilor reprezinta una din conditiile impuse de Fondul Monetar International pentru eliberarea urmatoarei transe din imprumut.

De asemenea, legea este esentiala pentru reducerea deficitului bugetar, avand in vedere ca o mare parte din cheltuielile statului sunt cele sociale.

Începe recalcularea celor 4,8 milioane de pensii. Unele venituri vor ajunge aproape duble
Începe recalcularea celor 4,8 milioane de pensii. Unele venituri vor ajunge aproape duble
Daniel Baciu, Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a anunțat luni, 25 martie, că a semnat contractul pentru softul care va fi utilizat pentru recalcularea pensiilor așteptată în luna...
Reducerea concediului de creștere a copilului sub 2 ani, cerută de OCDE. Cum stă România la beneficiile sociale pentru mame
Reducerea concediului de creștere a copilului sub 2 ani, cerută de OCDE. Cum stă România la beneficiile sociale pentru mame
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a emis un document prin care propune reducerea concediului de creștere a copilului, actul conținând de asemenea referințe la...
#legea pensiilor, #promulgare legea pensiilor, #Traian Basescu legea pensiilor , #legea pensiilor