Sute de persoane au primit ilegal pensii medicale cu ajutorul unor cadre medicale

Luni, 24 Martie 2014, ora 22:09
4488 citiri
Sute de persoane au primit ilegal pensii medicale cu ajutorul unor cadre medicale

Membri ai Comisei de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita sunt cercetati penal pentru fapte de coruptie, fiind acuzati sa au ajutat peste 200 de persoane sa obtina pe nedrept pensii medicale, prejudiciul adus statului fiind estimat de anchetatori la sase milioane de lei.

Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul de Politie Judetean Calarasi, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si procurorii de la Parchetul Tribunalului Calarasi au facut, luni, trei perchezitii la Oltenita si in Bucuresti, la locuintele unor membri ai Comisei de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita si la un cabinet medical.

Descinderile au avut loc in cadrul unor anchete privind savarsirea mai multor infractiuni in urma carora sute de persoane au beneficiat de pensii de boala in baza unor documente false, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la sase milioane de lei.

Astfel, potrivit anchetatorilor, suspectii in acest caz au ajutat 230 de persoane sa beneficieze pe nedrept de pensii pe caz de boala, fara sa sufere de afectiunile mentionate in documentele eliberate in fals de Comisia de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita.

Conform sursei citate, in acest caz, in perioada 2012 - 2014 politistii si procurorii au deschis patru dosare penale complexe cu privire la savarsirea a 509 infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, luare si dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, fals si uz de fals. Aceste dosare au fost declinate Parchetului Tribunalului Calarasi.

In urma perchezitiilor, anchetatorii vor pune in executare sase mandate de aducere, urmand ca persoanele vizate sa fie duse la audieri la Parchetul Tribunalului Calarasi.

Surse apropiate anchetei au afirmat ca printre cei sase se numara membri ai Comisei de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita, acuzati de luare de mita, dar si medici suspectati de eliberarea unor documente false in urma carora au fost intocmite dosarele de pensionare.

Astfel, principalii suspecti in acest caz sunt un medic si un asistent medical, membri ai Comisiei de expertiza, dar si doua infirmiere, angajate la spitalul din Oltenita, care ar fi fost intermediarii intre beneficiarii pe nedrept ai pensiilor de boala si membrii comisiei care participau la eliberarea documentelor pentru acesti beneficiari.

Potrivit surselor citate, perchezitiile sunt inca in desfasurare, anchetatorii descoperind importante sume de bani in sediile perchezitionate.

Comisia de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Oltenita se afla in subordinea Casei Judetene de Pensii Calarasi.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#fraude pensii medicale Calarasi, #perchezitii Calarasi pensii medicale , #stiri pensii