Surse: Coalitia a discutat si varianta impozitarii pensiilor sub 1.000 de lei

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 08:431518 citiri
Surse: Coalitia a discutat si varianta impozitarii pensiilor sub 1.000 de lei

Coalitia a discutat in sedinta de vineri seara si varianta impozitarii pensiilor mai mici de 1.000 de lei, propusa de Guvern, insa aceasta nu a fost asumata de reprezentantii partidelor, prezenti la intalnire.

In prezent, sunt impozitate pensiile mai mari de 1.000 de lei, prin aplicarea cotei de 16% asupra sumei ce depaseste aceasta valoare.

Potrivit surselor citate de Newsin, o crestere a TVA la 25% ar putea rezolva problema deficitului de aproximativ 2 miliarde de euro, creat de decizia CCR ca pensiile sa nu fie reduse cu 15% si ca pensiile magistratilor sa nu fie afectate de recalculare.

O decizie cu privire la masurile impuse de verdictul de vineri al CCR va fi luata in sedinta extraordinara de sambata a Executivului.

Curtea Constitutionala a decis vineri, in urma analizarii Legilor pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, ca articolul ce prevede reducerea tuturor pensiilor cu 15% este neconstitutional, precum si cel care prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale magistratilor. Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este constitutionala, au decis judecatorii Curtii.

FMI a conditionat acordarea urmatoarei transe din imprumut de aplicarea masurilor prevazute in cele doua Legi.