Sulfina Barbu, PDL: Nu ingheata pensiile, cresc. Vezi cati pensionari nu iau marirea

Joi, 11 August 2011, ora 19:10
5012 citiri
Sulfina Barbu, PDL: Nu ingheata pensiile, cresc. Vezi cati pensionari nu iau marirea

Deputatul PDL Sulfina Barbu a explicat, joi, ca nu e adevarat ca vor ingheta pensiile prin noua strategie a Guvernului, ci doar ca nu mai cresc cu 25% cele din grupa 1 si 2 de munca, dar ca toate pensiile vor fi indexate si vor creste odata cu salariul minim.

"Referitor la pensii - au aparut informatii ca se ingheata pensiile - nu e vorba de asa ceva. E vorba de pensionarii care sunt in grupa 1 si grupa 2 de munca, era prevazut ca vor primi o marire de 25%. Despre aceasta marire e vorba, ea a fost amanata pe 2014, din lipsa de resurse bugetare, nu se refera la pensii.

Pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei si, in functie de cresterea reala a salariului minim, cu 50% din cresterea salariului", a spus Sulfina Barbu la B1 TV.

Presedintele Organizatiei de Femei a PDL spune ca pensionarii care nu vor beneficia de cresterea suplimentara de 25%, cei din grupa 1 si 2 de munca, sunt in numar de aproximativ 400.000 de oameni, adica mai putin de 10% din totalul lor.

Barbu a mai spus ca aceasta masura a fost luata pentru a avea "predictibilitate", dar recunoaste ca au existat deficiente de comunicare, astfel incat informatia a aparut mai intai pe surse.

"Am convingerea ca in briefingul de presa domnul Ialomitianu a comunicat acest lucru (...) Nu imi explic de ce lucrurile nu au fost comunicate in detaliu. E bine ca ea intra in dezbatere publica, pentru a clarifica niste lucruri, pentru ca cel mai grav e sa apara informatii pe surse", a mai spus deputatul PDL.

Guvernul va bloca pana in anul 2014 majorarea unor pensii, programata prin Legea pensiilor sa fie aplicata anul viitor. De asemenea, Guvernul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta.

Guvernul ingheata pensiile pana in 2014

Executivul motiveaza amanarea majorarii pensiilor spunand ca lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale, informeaza Mediafax.

Noua lege a pensiilor, adoptata de Guvern si intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, prevede ca pensionarii care au lucrat in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 vor beneficia de o majorare a punctajelor lunare cu 25%, iar persoanelor iesite la pensie in acest an le va fi aplicat la randul lor un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data.

Ambele majorari de pensii erau programate sa fie aplicate la 1 ianuarie 2012. Amanarile sunt prevazute in Strategia fiscal-bugetara a Guvernului pentru perioada 2012-2014, care a fost adoptata miercuri in sedinta de guvern.

Tot miercuri s-a decis ca Guvernul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta pentru angajatii din institutiile publice, va bloca si anul viitor acordarea de premii pentru bugetari si va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate in afara timpului normal de lucru, informeaza Mediafax.

De asemenea, politica de blocare a angajarilor in sistemul public, prin ocuparea unui singur post din sapte vacantate, va fi mentinuta atat anul viitor, dar si in 2013, tot pana in anul 2014 urmand sa fie extinsa si interdictia de achizitionare de autoturisme, mobilier si aparatura birotica pentru institutiile publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Sulfina Barbu crestere pensii, #guvern inghetare pensii, #inghetare pensii grupe munca , #stiri pensii