Sindicatul militarilor in rezerva cere demisia "vinovatilor pentru recalcularea pensiilor"

Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 20:011494 citiri
Sindicatul militarilor in rezerva cere demisia "vinovatilor pentru recalcularea pensiilor"

Guvernul trebuie acum sa recunoasca faptul ca s-a gresit in privinta recalcularii pensiilor militarilor, iar vinovatii ar trebui sa-si dea demisia, a spus, sambata, presedintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si in retragere, Mircea Dogaru.

Declaratia a fost facuta la Realitatea TV, dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat, sambata, pentru acelasi post de televiziune, ca in problema pensiilor militare trebuie respectata decizia ICCJ.

"Nu e decat o solutie: sa fie respectata decizia Inaltei Curti. Nimic in afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona", a spus seful statului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis la 7 ianuarie suspendarea hotararii de guvern care prevede metodologia de recalculare a pensiilor militare, in motivarea hotararii aratandu-se ca aceasta este valabila in toate cazurile, nu doar pentru partile din proces.

In punctul de vedere al Executivului referitor la decizia ICCJ privind pensiile militare se arata ca procesul de recalculare a pensiilor poate continua, deoarece decizia ICCJ produce efecte doar pentru viitor si pentru partile din dosarul supus judecatii.