Salvamarii, salvamontistii si controlorii de trafic aerian s-ar putea pensiona mai repede

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 19:382609 citiri
Salvamarii, salvamontistii si controlorii de trafic aerian s-ar putea pensiona mai repede
Foto: Cuget Liber

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat, luni, dupa intalnirea cu senatorii PSD, ca o propunere discutata a fost ca salvamarii, salvamontistii sau controlorii de trafic aerian sa se pensioneze mai devreme de implinirea varstei de 65 de ani.

Campeanu a precizat ca in discutiile cu parlamentarii PSD s-a ridicat problema grupelelor de munca si a acelor unitati care, desi au conditii grele, speciale de munca, nu sunt cuprinse in legislatie. Ministrul a mentionat ca este vorba de personalul care este incadrat la salvamari si salvamontisti si care are stabilita varsta de iesire la pensie la 65 de ani.

Mariana Campeanu, despre pensionarea la 65 de ani: N-am luptat noi pentru drepturi egale?

"S-a propus ca aceasta varsta sa fie micsorata, pentru ca un om la 65 de ani nu mai are capacitatea fizica sa salveze o alta persoana. Exista o problema legata de anumite categorii, cum sunt si ale lor, si ale controlorilor de trafic aerian, pe care o sa le analizam anul viitor", a mai spus ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a precizat ca le-a propus senatorilor PSD sa faca o propunere legislativa care sa fie analizata de Parlament si sa se ia o decizie in acest sens.


Comentarii
Conu_Alecu
rank 5
Eu inca nu am vazut salvamar in prag de pensie