PSD: Legea pensiilor sa fie redezbatuta, Anastase sa nu conduca sedinta

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 16:41
1581 citiri
PSD: Legea pensiilor sa fie redezbatuta, Anastase sa nu conduca sedinta

PNL si PSD au cerut luni reluarea votului si dezbaterii pe Legea Pensiilor, dar in acelasi timp vor si demisile presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si a secretarului Camerei Deputatilor, Sever Voinescu.

PNL a cerut reluarea votului, iar contestatia a fost introdusa pe ordinea de zi a sedintei plenului, care va avea loc marti.

PSD a cerut insa si reluarea dezbaterii "din momentul in care a fost brusc finalizata".

"Am cerut reluarea dezbaterii de la punctul in care a fost brusc finalizata, adica de la momentul in care s-a discutat ca punctul de pensie sa fie 45% din salariu mediu pe economie. Nu vrem ca Roberta Anastase sa mai conduca sedinta", a declarat deputatul Toni Grebla pentru Ziare.com.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca odata cu reluarea votului asupra Legii pensiilor ar trebui reluata si dezbaterea acesteia articol cu articol, si i-a solicitat Robertei Anastase sa numeasca un vicepresedinte in locul sau care sa conduca temporar sedintele de plen, anunta NewsIn.

Ponta a afirmat ca social-democratii nu vor accepta doar reluarea votului final in Camera Deputatilor asupra Legii pensiilor.

Atat liberalii cat si social democratii au mai cerut si demisia Robertei Anastase, dar si a lui Sever Voinescu, ambii participand la numaratoarea votului de joi seara, despre care acestia acuza ca a fost fraudat.

Votul pentru Legea Pensiilor s-ar putea relua

Votul pentru Legea Pensiilor s-ar putea relua, daca plenul Camerei va fi de acord. Ar fi o premiera in istoria Parlamentului Romaniei, iar scandalul a izbucnit abia luni, la patru zile de la votul de la care PSD si PNL s-au retras.

Legea pensiilor: PSD depune plangere penala impotriva Robertei Anastase

Contestatia depusa de PNL si PSD la Camera Deputatilor a fost acceptata, iar liderii grupurilor politice din Parlament, care au participat la sedinta Biroului Permanent de luni, au fost de acord ca legea sa fie introdusa pe ordinea de zi a sedintei de plen, marti.

Ponta: Roberta Anastase ar trebui arestata, e un pericol public

"Membrii Biroului Permanent au acceptat sa introduca cererea de reluare a votului pe Legea Pensiilor pe ordinea de zi a sedintei plenului de marti. Astfel ca marti, in plenul Camerei, se va vota daca votul va fi sau nu reluat votul", a declarat liberalul Mihai Voicu pentru Ziare.com.

Votul pe Legea pensiilor s-ar putea relua. Ponta reclama disparitia stenogramei

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#PSD PNL cerere demisie, #demisie Roberta Anastase, #reluare dezbatere Legea Pensiilor , #legea pensiilor
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Ce ciudatenii cu procedurile astea! Unii nu mai au alta solutie ca sa impiedice trecerea unei legi care nu le convine decat sa paraseasca sala si apoi sa conteste. In dragoste si in politica totul este permis!