Ponta: Pensiile vor fi indexate in ianuarie, dar banii vor ajunge la oameni in februarie (Video)

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 16:043470 citiri
Ponta: Pensiile vor fi indexate in ianuarie, dar banii vor ajunge la oameni in februarie (Video)

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, inainte de sedinta USL, ca indexarea pensiilor va avea loc in ianuarie, dar banii vor ajunge la pensionari cel mai probabil in februarie.

"Asta am discutat cu domnul ministru Voinea. Putem sa emitem ordonanta de urgenta pentru ca indexarea pensiilor, care are loc in ianuarie, sa fie platita la inceputul lui februarie", a afirmat Ponta, precizand ca pensiile vor fi indexate in functie de rata inflatiei si salariul mediu, iar acesti indicatori sa calculeaza la final de luna.

"Este o problema tehnica, pentru ca indexarea pensiilor se face si in functie de salariul mediu si inflatie, care se comunica la sfarsitul fiecarei luni", a explicat Ponta.

Pensiile sunt indexate cu 4 la suta chiar din luna ianuarie, dar pensionarii vor primi diferentele dupa aprobarea bugetului pe 2013, a declarat duminica seara, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Liviu Voinea: Pensionarii vor primi diferentele din indexarea pensiilor dupa aprobarea bugetului

"Pensiile se indexeaza cu 4% incepand chiar din luna ianuarie. Chiar daca in ianuarie pensionarii nu vor primi in mana aceste majorari, vor primi diferentele in lunile urmatoare, dupa ce va fi aprobat bugetul", a spus Voinea.

Ministrul delegat a precizat ca vor beneficia de aceasta masura sase milioane de pensionari, din care 4,8 milioane din sistemul public de pensii si 1,2 milioane de pensionari din agricultura.