Politicienii vor sa se dea bine pe langa jurnalisti? Ce vor sa le ofere la pensie

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 16:53
2823 citiri
Politicienii vor sa se dea bine pe langa jurnalisti? Ce vor sa le ofere la pensie

Senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu a declarat, vineri, ca initiativa sa legislativa depusa in Parlament, care presupune ca ziaristii membri ai unei asociatii de profil sa primeasca o indemnizatie de 50% la pensie, constituie o actiune reparatorie pentru cei care lucreaza in presa.

Initiativa a fost depusa in aceeasi zi cu proiectul de lege care reglementeaza pensiile speciale ale parlamentarilor.

Pensii speciale pentru parlamentari: Unii liberali fac un pas in spate

"Este vorba de completarea unei legi care produce efecte de aproape zece ani in Romania, deci nu este originala ideea, dar, in urma discutiilor cu Uniunea Jurnalistilor din Romania, am cerut si parearea celor de la Academia Romana si s-a ajuns la concluzia ca si actul ziaristului este un act de creatie.

In concluzie, si ziaristul, alaturi de muzician, de artistul plastic, poate sa primeasca si este bine sa primeasca acea indemnizatie de 50% la pensia pe care o are, in baza asigurarilor sociale, de-a lungul activitatii sale", a aratat Haralambie Vochitoiu.

Potrivit senatorului UNPR, "meseria de jurnalist este cel putin la fel de solicitanta, daca nu chiar mai grea, si sunt ziaristi care mor in timpul exercitarii acestei meserii si nu intotdeauna au un contract de munca prin care sa contribuie la asigurarile sociale".

"Atunci, te trezesti la batranete, la 65 de ani, cu o pensie foarte mica, si atunci aceasta completare de 50% este binevenita pentru toti ziaristii din Romania. Am auzit voci care m-au criticat (..) Sa nu isi faca probleme, ca nu ii va hartui nimeni sa ii caute cu bani pe acasa. Aceasta indemnizatie va fi pe baza de cerere, deci cei care nu au nevoie de ea nu trebuie sa o ceara", a mai spus senatorul UNPR.

Intrebat de ce initiativa legislativa a fost depusa in ceeasi zi cu cea care prevede pensii speciale pentru parlamentari, Vochitoiu a sustinut ca este vorba doar de o coincidenta. "Altii s-au ocupat de legea cu pensiile parlamentarilor, habar nu am avut. Eu am semnat acea initiativa acum o luna, doua, cand era in faza de proiect".

Pensii speciale pentru parlamentari: Ce spune Iohannis

Proiectul de lege inregistrat la Senat in aceeasi zi cu propunerea legislativa care prevede o indemnizatie speciala pentru parlamentari, la finalul mandatului, vizeaza completarea Legii nr. 8/2006, astfel incat si reprezentantii mass-media sa beneficieze de o indemnizate de 50% din pensie, in baza asigurarii in sistemul public de pensii. Initiativa legislativa este semnata de mai multi parlamentari PSD si UNPR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#pensii jurnalisti, #indemnizatie jurnalisti, #pensii indemnizatie ziaristi , #stiri pensii