Pensionarii militari cu pensii scazute trebuie sa dea inapoi statului banii pe 2011 (Video)

Marti, 21 Iunie 2011, ora 17:334620 citiri
Pensionarii militari cu pensii scazute trebuie sa dea inapoi statului banii pe 2011 (Video)
Foto: Arhiva

Proiectul de lege care prevede recalcularea pensiilor militare a fost aprobat marti de Camera Deputatilor, iar cei cu pensii scazute vor avea de returnat diferenta pentru intreg anul 2011.

Odata cu publicarea legii in Monitorul Oficial peste 90% din militari raman, insa, cu cresteri, informeaza Evenimentul Zilei.

Pe langa scaderea cuantumului, pensionarii vor fi obligati sa returneze in ianuarie 2012 diferenta dintre cele doua sume, pentru intreg anul 2011, banii find retinuti din pensie, in mod esalonat, pana la achitarea datoriei care ii este atribuita de aplicarea retroactiva a noii legi.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si Retragere (SCMD) contesta rezultatele recalcularii si se plang ca pensionarii sunt umiliti si defavorizati.

Opozitia a anuntat deja ca va contesta la CCR aceasta lege injusta si neconstitutionala, pe motiv ca se incalca principiul neretroactivitatii.

"Legea pensiilor nu trebuia modificata. In restul lumii nu exista situatii preferentiale pentru acesti oameni, doar la noi legile se fac altfel", a comentat Mariana Campeanu.

PNL a solicitat retrimiterea proiectului la Comisia de munca, dar propunerea a fost respinsa.