Pensionarii cu venituri pana la 1.139 lei vor beneficia de compesare cu 90% a medicamentelor

Marti, 27 August 2019, ora 20:565724 citiri
Pensionarii cu venituri pana la 1.139 lei vor beneficia de compesare cu 90% a medicamentelor

Executivul a adoptat modificarea unor acte normative prin care pensionarii cu venituri de pana la 1.139 de lei pe luna vor beneficia de o compesare cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

"La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat astazi modificarea unor acte normative referitoare la programul pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor pentru pensionari. Conform acestui act, incepand cu 1 septembrie 2019, peste 2,2 milioane de pensionari care au venituri de pana la 1.139 de lei pe luna, inclusiv, vor beneficia de compensarea cu 90% pentru medicamentele din sublista B prevazuta in hotararea de guvern aferenta, anume HG 720/ 2008", a declarat, marti, Nelu Barbu.

Potrivit actului normativ, pana acum puteau beneficia pensionarii care aveau venituri lunare de pana la 990 de lei.

"Pana acum, potrivit acestui act normativ, se incadrau cei care obtineau venituri de pana la 990 de lei pe luna. Asadar, creste acest plafon la 1.139 de lei pentru ca de la 1 septembrie se mareste punctul de pensie si ar fi fost pusi intr-o situatie dificila. Pentru a nu crea situatii neplacute pentru persoanele varstnice, Guvernul a luat decizia sa majoreze acest plafon ca sa fie continuitate in aplicarea acestei masuri care ii ajuta pe varstnici sa-si procure medicamentele de care au nevoie", a adaugat Barbu.