Pensiile militare, cartoful oparit al Guvernului Ponta (Opinii)

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 22:27
9568 citiri
Pensiile militare, cartoful oparit al Guvernului Ponta (Opinii)
Foto: agenda.ro

Scandalul pensiilor din Armata si Interne nu ar trebui sa ridice semne de mirare nimanui. Este simplul efect al capeteniilor de rang politic consecvente cu ele insele. Mai precis, plasate exact in mijlocul aflarii in treaba.

Ca un epicentru din care pleaca valuri de dezordine asortate cu un mediu ideal de propagare compus din pacla si lumina chioara. Un fel de "nacht und nebel" (noapte si ceata - n.red.) ce a dat si tot da roade bune pentru unii, rele pentru altii, din '90 incoace. In toate domeniile.

Iata, acum, Cabinetul Ponta se vede impresurat si incaseaza srapnele dintr-o gura de foc asezata cu afetul pe fereastra Ministerului Muncii. Nu e vina doamnei ce detine respectivul portofoliu, care, deocamdata, nu poate face altceva decat sa mature tuburile goale trase intr-un razboi ce nu-i apartine. Tarasenia pensiilor cu epoleti isi are obarsia in vremea unui guvern "n+1 Boc".

Premierul Ponta le confera un cec in alb de inocenta sefilor ministerului cu pricina sub ale caror comenzi s-au dat bani aritmetic in sus pensionarilor lasati la vatra. "Nu ministrii calculeaza pensii, ci persoanele cu atributii legale, iar acestea vor raspunde daca sunt vinovate, in functie de concluziile Parchetului, Curtii de Conturi sau Avocatului Poporului", declara recent Victor Ponta.

Fals. Un ministru raspunde total de victoriile si/sau esecurile celor din subordine. Mergandu-se pana la trecerea lor in rezerva amintirilor urate. Daca un electrician de nava "arde" din nepricepere instalatia si vasul se duce cu prova in mal, cel ce plateste este in primul rand comandantul.

Unul dintre ministrii MApN, implicat in scandalul pensiilor militare, Corneliu Dobritoiu, a mentionat ca recalcularea acestora "s-a facut neprofesionist, cu multe greseli. Sunt indicii serioase ca acolo s-a intamplat ceva neplacut, avand in vedere ca a fost o decizie politica pentru finalizarea procesului intr-un timp foarte scurt".

Tot el a precizat ca neregulile s-au intamplat in timpul mandatului Gabriel Oprea la conducerea ministerului. Ne amintim de acea directiva care spunea ca nu trebuie sa existe pensii militare sub 3.000 lei. Ecce homo!

Asadar, numele celui ce a facut zig-zag politic, "defectand" din armia pedelista fix cand acesteia ii era soarta la stramtoare, este amintit de catre un camarad de arme. Impropriu spus arme. Cuvantul e strivitor de mare pentru vicepremierul onorific al actualului Guvern.

Domnul Gabriel Oprea s-a ocupat in zorii indeletnicirii sale militare de Intendenta. Da, asa este denumita arma care asigura saltelele si fasolea ostasilor. Studiile vaste si eruditia consistenta l-au proiectat pe ofiterul pesedisto-uneperist tocmai la azimutul carierei.

Intr-un timp contracronometru ce i-ar produce pizma pana si atletului-iepure, Usain Bolt. Din 2001, cand era colonel de Justitie, Oprea a adunat in numai 8 ani pe epoleti ambele Urse (Mare si Mica), fara oisti, devenind general cu 4 stele.

Intrebat de catre un reporter caror stralucinde fapte le datoreaza conferirea ultimei supernove de pe umeri, dl Oprea a raspuns candid ca daca asa s-a hotarat, inseamna ca o merita.

Voi face uz de o comparatie becisnica, dar cat se poate de ilustrativa. Celebrul militar american George S. Patton era locotenent in 1909. A reusit sa ajunga echivalentul stelar (4) al lui Oprea abia dupa 36 de ani. Rastimp in care a luptat efectiv in ambele razboaie mondiale. Se pot enumera aici campaniile din Afirca de Nord, Sicilia, Normandia, Fortarea Rinului, Ofensiva Finala.

Mai de-al nostru, ultimului prim-ministru al unui guvern roman liber inainte de instaurarea regimului rosu-putrezit de extrema stanga, Nicolae Radescu, i-au trebuit 30 de ani pentru a deveni general de brigada in Romania regalista.

Este drept, niciunul din cei doi ultim amintiti nu s-au nascut in zodii faste care sa-i tina langa soba din cazarma ori sa recite osanale mai-marilor vremii. Ei nu au dat glontul pe condei, dar au ajuns in cartile de istorie.

Din fericire, nici nu s-au ocupat de laturile contopiste ale militariei, cum ar fi cea a semnarii deciziilor privitoare la pensiile subordonatilor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#recalculare pensii militare, #Gabriel Oprea pensii militare, #Guvernul Ponta pensii militari, #calcul pensii speciale , #recalculare pensie