PC: Basescu le creeaza o problema suplimentara lui Boc si Oprea

Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 20:42
2010 citiri
PC: Basescu le creeaza o problema suplimentara lui Boc si Oprea

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, este de parere ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste recalcularea pensiilor militarilor creeaza o problema suplimentara premierului Emil Boc si ministrului Apararii, Gabriel Oprea.

"Domnul Basescu a spus un lucru absolut normal. Nici nu trebuia sa spuna presedintele sa se aplice hotararea ICCJ. Faptul ca a spus-o presedintele creeaza o problema suplimentara celor de la Guvern si, in special, primului-ministru Emil Boc si ministrului Apararii, Gabriel Oprea, pentru ca el (presedintele - n.r.) ar putea sa spuna ca acesti doi oameni, si cred ca lucrurile asa stau in realitate, nu asculta de Justitie, ci asculta de presedinte. Totusi, nu stiu daca ar trebui sa il luam in serios pe presedinte, atata timp cat face declaratii in curtea unui hipermaket. Dar cred ca asta este forma de respect pe care o arata Armatei presedintele Romaniei", a declarat, sambata, Daniel Constantin.

Intrebat daca declaratiile presedintelui ar impune demisii in randul membrilor Guvernului, presedintele conservator a afirmat ca, "daca ar avea un minim dram de onoare, ministrul Apararii, in primul rand, si-ar da demisia".

"Nu mai vorbesc de primul-ministru, pentru ca, pana la urma, el conduce tot ce inseamna aparatul guvernamental si ar trebui sa se asigure ca orice hotarare a Justitiei trebuie aplicata. Dar nu putem sa ii cerem primului-ministru chestiunea aceasta pentru ca ne-a demonstrat in nenumarate randuri ca anumite hotarari date de instanta, care prevedeau plata de la bugetul de stat, au fost amanate cu doi - trei ani de zile", a precizat Constantin.

El a adaugat ca, nu o data, premierul a semnat hotarari de Guvern care au fost declarate neconstitutionale: "Asta este rezultanta politicii practicate de PDL - nu ascultam de Justitie, important este sa ne umplem sacii clientelei politice si nu sa ascultam de Justitie".

Presedintele Traian Basescu spune ca trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste recalcularea pensiilor militarilor.

"Nu e decat o solutie - sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. In afara hotararii Inaltei Curti nimic nu poate functiona", a declarat seful statului, potrivit Realitatea tv.

Guvernul a sustinut, vineri, printr-un comunicat transmis presei, ca institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala pot continua recalcularea pensiilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a aratat, in motivarea deciziei prin care a ramas definitiva suspendarea Hotararii Guvernului 735/2010 privind recalcularea pensiei, ca aceasta decizie este opozabila tuturor pensionarilor militari, politisti si functionari publici din sistemul penitenciarelor si nu doar pentru partile din proces

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#pensii militare recalculare, #Daniel Constantin pensii militare, #Traian Basescu pensii militare , #pensii militare