Parlamentarii vor pensii mai mari. Ce spune ministrul Muncii

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 15:26
6488 citiri
Parlamentarii vor pensii mai mari. Ce spune ministrul Muncii
Foto: Antena 3

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marti ca Guvernul condus de Victor Ponta nu sustine pensiile speciale pentru parlamentari, chiar daca proiectul a fost propus tot de un politician din PSD.

"Eu nu pot sa sugerez parlamentarilor din PSD sa nu il voteze, pentru ca de aceea sunt alesi, sa voteze fara sugestia nimanui, sunt alesi pentru a avea un punct de vedere.

Eu pot sa spun punctul meu de vedere, ca ministru, si punctul de vedere al Guvernului pe care il reprezint, si anume ca nu sustinem aceste pensii speciale", a declarat Rovana Plumb.

Ministrului i s-a atras atentia ca proiectul de lege a fost initiat de un social-democrat: deputatul Anghel Stanciu.

"Este dreptul democratic al oricarui parlamentar. Eu v-am oferit punctul de vedere al Guvernului, Guvernul si Parlamentul sunt institutii diferite", a adaugat social-democrata.

Bani mai multi, in functie de mandate

Deputatii urmeaza sa discute, marti, un proiect de lege care le va adauga mii de lei la pensii, iar ministrul Muncii va merge comisia de munca de la Camera Deputatilor ca sa discute masurile.

Potrivit proiectului de lege, pensiile politicienilor ar putea creste cu pana la 4.000 de lei, in functie de numarul de mandate.

Actul normativ vizeaza stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din randul aparatului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, din randul personalului diplomatic si consular, din randul functionarilor publici parlamentari, din randul deputatilor si senatorilor, din randul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila si din cadrul Curtii de Conturi.

Daca proiectul se va transforma in lege, parlamentarii cu un singur mandat vor primi, pe langa pensie, o suma suplimentara de 2.000 de lei. Cei cu doua mandate vor primi pensie plus o suma de 3.000 de lei, pentru ca senatorii si deputatii cu trei mandate sa primeasca in plus 4.000 de lei pe langa pensia obisnuita.

Pensiile speciale pentru parlamentari au functionat si in trecut, fiind insa anulate de Guvernul Emil Boc in anul 2010.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#pensii speciale parlamentari, #pensii politicieni Rovana Plumb , #stiri pensii