Mircea Ionescu Quintus a ajuns la o pensie de muncitor

Colaborator:Aurel Draghici
Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 22:489034 citiri
Mircea Ionescu Quintus a ajuns la o pensie de muncitor
foto: iantonescu.blogspot.com

Recalcularea pensiilor speciale a facut ca majoritatea fostilor beneficiari (parlamentari, aviatori, diplomati, magistrati s.a) sa aibe un soc puternic, in momentul cand au vazut noua cifra inscrisa pe talonul aferent lunii septembrie.

Dupa Legea 96/2006, stabilirea cuantumului se facea, de exemplu, la un nivel de 80% din indemnizatia celor care au detinut cel putin trei mandate complete de parlamentar. Iar suma reiesita era undeva in jur de 5.000 lei, lunar, indiferent de vechimea avuta inainte de intrarea respectivilor in forul legislativ suprem al tarii.

In momentul de fata, conform prevederilor Legii austeritatii bugetare puse in aplicare de Guvernul Boc, calculul se face tinand cont de intreaga perioada lucrata si de cota contributiei individuale, indiferent de locul de munca.

Intr-o atare situatie, decanul de varsta al fostilor parlamentari si demnitari ai statului, Mircea Ionescu Quintus, a ajuns dupa recenta recalculare de la o pensie de circa 5.000 de lei, la una de numai 1.387 RON. Adica chiar mai mica decat a unui maistru de uzina sau plutonier militar.

M.I. Quintus, care a implinit recent venerabila varsta de 93 de ani, a fost, pe rand, dupa Revolutie, parlamentar (1990 - 2004), ministrul justitiei, presedintele Senatului, presedinte al PNL. A activat aproape cinci decenii si ca avocat in Baroul Ploiesti.


Comentarii
Ghilotina
rank 5
Pensie prea mare pentru un turnator si distrugator al Romaniei . A fost ministru al Justitiei pe vremea cand se dadeau tunurile alea mari si scapau toti . Cu numele si persoana lui a acoperit marii banditi ai Romaniei .