Ministerul de Interne: 50 de angajati recalculeaza doar 2 pensii pe zi

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 16:045203 citiri
Ministerul de Interne: 50 de angajati recalculeaza doar 2 pensii pe zi

Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), institutia care are sarcina de a recalcula pensiile fostilor angajati ai institutiei, proceseaza in jur de doua pensii pe zi.

Aceasta situatie se inregistreaza in contextul in care doar 50 de angajati se ocupa de aceste documente, in timp ce la MApN sunt peste 4.000.

Totusi, incepand de saptamana viitoare, numarul angajatilor va fi suplimentat cu aproximativ 150, a anuntat consilierul ministrului Administratiei si Internelor, Nicolae Chesnoiu, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, doar in jur de 1.000 de pensionari din MAI si-au depus adeverintele necesare recalcularii pensiilor in functie de venitul pe care l-au avut, pana pe data de 22 noiembrie, in timp ce alti 7.000 de pensionari care au avut adeverintele la dispozitie nu le-au depus la timp.

Astfel, pensiile lor au fost recalculate pe baza salariului mediu brut pe economie.

Aproximativ 14.000 de dosare au fost procesate, pana in prezent, la Casa de Pensii a MAI, din aproape 70.000 de pensii ce trebuie recalculate, a precizat Chesnoiu.

Pe lista persoanelor care au fost dezavantajate la recalculari sunt cele care au venit in minister in urma numirilor politice, care au stat doi-trei ani sau chiar mai putin si apoi au iesit la pensie si nu angajatii care au muncit 30 de ani si au inaintat treptat in grade.

Chesnoiu a precizat ca peste 80 la suta dintre pensiile fostilor angajati MAI erau de sub 3.000 de lei, iar dupa recalculare au crescut macar cu 100 - 200 de lei.