Ministrul Muncii dă asigurări că pensiile vor fi plătite până în 15 ianuarie, după ce Poșta a anunțat un decalaj de 2 zile

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 19:50 1907 citiri
Poşta Română a anunţat că, în ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile FOTO Facebook / Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 28 decembrie, că a discutat despre pensii cu directorul adjunct al Poştei Române și s-a decis să fie făcute eforturi pentru ca acestea să fie plătite până la data de 15 ianuarie 2022.

”Am discutat telefonic, în această seară, cu directorul general adjunct al Poştei Române, Ovidiu Călin, astfel încât să fie depuse toate eforturile pentru ca pensiile pe luna ianuarie a anului 2022 să fie plătite până în data de 15”, a transmis pe Facebook, marţi seară, ministrul Muncii.

Marius Budăi a precizat că posibila întârziere din ianuarie este anuală, fiindcă nu se pot vira banii în luna decembrie 2021 pentru ianuarie 2022, aşa cum se întâmplă în celelalte luni ale anului. Întârzierea este generată de faptul că este vorba de bugetul pe alt an.

”Vom depune toate eforturile pentru ca seniorii României să nu fie nevoiţi să îşi aştepte drepturile nici măcar o zi în plus”, a mai transmis ministrul Muncii.

Precizarea a fost făcută după ce Compania Naţională Poşta Română a anunţat că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, din cauză că banii pentru drepturile sociale vor fi viraţi în conturile companiei începând cu 4 ianuarie. Potrivit sursei citate, pensiile ar urma să fie virate la domiciliu în perioada 6-17 ianuarie 2022 şi la ghişeele subunităţilor poştale până în 19 ianuarie 2022.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza giv
giv
rank 5
E simplu. Fac presiune pe trezorerii sa le vireze cu doua zile