Coaliția PNL-PSD se împiedică de procentul maxim din PIB negociat de USR pentru plata pensiilor în cadrul acordului PNRR

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 17:17 2784 citiri
MInistrul Muncii a mai spus că de la ministerul său nu a plecat nicio propunere de plafonare pentru pensii FOTO Pixabay

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri, 19 decembrie, că există discuţii în coaliţie şi în guvern pentru renegocierea cu Comisia Europeană a acelui plafon introdus în PNRR privind cheltuielile din PIB cu pensiile, care nu trebuie să depăşească 9,4%.

”Susţin în continuare că acel 9,4% nu este altceva decât sărăcirea actualelor şi viitoarelor generaţii de seniori din România”, a spus Budăi, confirmând că doreşte renegocierea plafonului de 9,4% din PIB cu cheltuielile legate de pensii, impus prin PNRR.

”Avem discuţii deja în coaliţie, avem discuţii şi în guvern pentru a ne pregăti pentru această negociere. Suntem extrem de determinaţi să o facem. Repet, cetăţenii români nu trebuie să fie cetăţeni săraci”, a spus Marius Budăi, criticând negocierea făcută de ministrul Ghinea de la USR.

Ministrul Muncii a mai spus că de la ministerul său nu a plecat nicio propunere de plafonare pentru pensii, în PNRR.

”Nu ştiu, a apărut acolo pur şi simplu, cine a semnat PNRR, cine s-a lăudat că a citit sau nu anexele să răspundă”, a mai declarat Budăi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com