Indexarea cu 4% a pensiilor, aprobata in Parlament

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 13:49
7445 citiri
Indexarea cu 4% a pensiilor, aprobata in Parlament

Parlamentul a dat aviz favorabil, marti, indexarii cu 4% a pensiilor, incepand cu 1 ianuarie 2013.

Ordonanta de urgenta 1/2013 pentru modificarea legii privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptata de Camera Deputatilor, care este decizionala, in ciuda votului negativ exprimat de parlamentarii PP-DD, informeaza Romania Tv.

Actul normativ, aprobat si de Senat, in data de 28 ianuarie, urmeaza sa fie trimis presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.

Potrivit ministrului Muncii, Mariana Campeanu, valoarea punctului de pensie a crescut la 762,1 lei, de la 732,8 lei.

"Punctajul de pe talon se inmulteste cu valoarea punctului de pensie. In 2014, valoarea punctului de pensie va fi din nou indexata in functie de inflatie si de cresterea salariului real, nu putem sti de acum care vor fi acestea", a precizat oficialul, la acelasi post de televiziune.

In plus, ministrul a anuntat ca, avand in vedere ca indexarea este valabila de la 1 ianuarie, pensionarii vor primi, in februarie, si diferenta de pe luna trecuta.

Conform sursei citate, deputatul PDL, Roberta Anastatse, a cerut o crestere mai mare a pensiilor.

"E un lucru salutar ca aceasta indexare apare, insa calculele noastre arata ca aceasta indexare ar trebui sa aiba loc cu 6% si nu cu 4%. Credem ca exista resurse financiare pentru acest lucru, daca luam in calcul cresterea aparatului adminstrativ", a spus Anastase.

In replica, Mariana Campeanu a spus ca intr-adevar pensionarii au fost mintiti, dar de PDL, care nu a pus in aplicare legea la timpul potrivit.

Premierul Victor Ponta a sustinut, marti, ca efortul bugetar este unul considerabil.

"Am considerat ca a fost prioritatea zero sa ne tinem de cuvant pe aceste teme: vor fi alocari necesare atat pentru revenirea la salariile din 2010, cat si pentru indexarea pensiilor", a declarat prim-ministrul.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptat cu 307 voturi pentru, doua impotriva si patru abtineri.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#indexare pensii aprobare Parlament, #crestere pensii aprobare Parlament, #marire pensii aprobare Parlament , #legea pensiilor