Guvernul recalculeaza peste 5.500 de pensii contestate in instanta

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 22:083722 citiri
Guvernul recalculeaza peste 5.500 de pensii contestate in instanta

Guvernul va recalcula peste 5.500 de pensii contestate in instanta. Este vorba despre pensii de parlamentari, pensiile personalului diplomatic si consular si pensiile personalului auxiliar din justitie.

Ministerul Muncii, familiei si protectiei sociale a initiat revizuirea pensiilor recalculate in temeiul legii 119/2010, art. 1 lit.c)-h).

Prin Ordonanta de urgenta aprobata miercuri la sedinta de Guvern, urmeaza sa fie revizuite dosarele personalului auxiliar din justitie, personalului diplomatic si consular, functionarilor publici parlamentari, deputatilor si senatorilor, personalului aeronautic civil navigant, personalului de la Curtea de Conturi. In total, sunt 5.522 de dosare care vor fi revizuite, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

Reprezentantii Casei Nationale de Pensii prin Casele Teritoriale de Pensii vor revizui dosarele din oficiu in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Pensiile pot fi revizuite si la cererea beneficiarilor. Conditia este ca acestia sa depuna in termen de 20 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, noi acte care vor fi luate in calcul la stabilirea stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual.

L.S.