Guvernul ia in calcul revenirea la pensiile speciale - surse

Marti, 19 August 2014, ora 16:56
8596 citiri
Guvernul ia in calcul revenirea la pensiile speciale - surse
Foto: Arhiva

Guvernul analizeaza posibilitatea de a reintroduce pensiile speciale in cazul mai multor categorii de pensionari.

Astfel, este posibila o revenire la pensiile speciale in locul indemnizatiilor in cazul aviatorilor, al personalului auxiliar din magistratura, al diplomatilor si al celorlalte categorii beneficiare de astfel de venituri, potrivit unor surse citate de Digi 24.

Cheltuielile ar urma sa fie incluse in bugetul pe anul viitor, au mentionat aceleasi surse.

Pensiile speciale pentru aviatori si diplomati vor fi reintregite

La pensiile speciale s-a renuntat pe vremea cand la guvernare se afla Cabientul Emil Boc. La acea vreme, s-a facut o serie de reduceri cheltuieli, in conditiile inceputului de criza economica.

Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul lunii iulie, ca Guvernul nu poate acorda pensii speciale aviatorilor pentru ca nu sunt de acord Comisia Europeana si Fondul Monetar International, in schimb vor fi acordate indemnizatii, asa cum a fost cazul militarilor si diplomatilor.

Ponta: Nu putem reveni la pensiile speciale pentru aviatori, le acordam indemnizatii

"Problema este in felul urmator: domnul Boc le-a taiat pensiile si la militari, si la diplomati, si la aviatori, si la grefieri. La militari si la diplomati noi nu am revenit la pensiile speciale, Comisia Europeana si FMI nu sunt de acord sa revenim la pensii speciale. Am acordat niste indemnizatii prin care recunoastem rolul lor. La fel vrem sa facem si la aviatori, si la grefieri.

In zona reprezentantilor personalului navigant nu sunt de acord cu acest lucru, spun ca ei vor sa revina la pensia speciala si, cu tot respectul pe care il am pentru cei care fac aceasta meserie destul de dificila, nu putem sa revenim la pensii speciale", a spus Ponta intr-o conferinta de presa la Ministerul Muncii.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#pensii speciale Guvern, #pensii speciale aviatori, #indemnizatii pensii speciale Ponta , #stiri pensii