Gabriel Berca: Pensia e un drept castigat

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 11:34 2569 citiri

Demersul Guvernului de ajustare a pensiilor acordate fostilor tortionari din inchisorile comuniste ar putea fi neconstitutional, sustine consilierul prezidential Gabriel Berca.

Declaratia sa vine dupa ce Executivul a trimis catre Parlament spre aprobare un proiect de lege care sa oblige comandantii fostelor inchisori sa isi despagubeasca victimele.

Invitati la Jurnalul de Seara de la Digi 24, Gabriel Berca, Peter Eckstein Kovacs - membru UDMR si fost consilier prezidential -, deputatul PDL Mircea Toader si Daniel Barbu, ministrul Culturii, au dezbatut ultimele informatii cu privire la urmarirea penala indreptata impotriva cadrelor de opresiune din perioada comunista.

Juridic, taierea pensiilor poate intampina probleme de ordin tehnic, juridic si constitutional, atrag atentia Peter Eckstein Kovacs si Gabriel Berca.

Gabriel Berca: "Problema morala e mai importanta decat cati bani iau (comandantii de inchisori comuniste - n.red.). Daca Guvernul ia o decizie in sensul asta (taierea pensiilor - n.red.), trebuie sa fie foarte ferm, pentru ca e un drept castigat si s-ar putea sa fie neconstitutional."

Citeste mai multe despre Gabriel Berca: Pensia e un drept castigat, iar ajustarea ei in cazul tortionarilor poate fi neconstitutionala pe Digi 24.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News