Cine umileste Armata romana (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 22:47
9891 citiri
Cine umileste Armata romana (Opinii)
Foto: Arhiva

Exista in Romania un cult al iresponsabilitatii. Se intampla atat de rar ca, intr-un caz particular, cineva sa fie gasit cu adevarat vinovat si apoi sa plateasca pentru raul (sau greseala) - DEMONSTRATA -, incat din aceasta cauza se spune, pe buna dreptate, ca suntem tara cu cea mai mare coruptie, dar fara niciun corupt.

Probabil asa se va incheia si cazul umilirii miilor de pensionari militari, care s-au trezit peste noapte, fara sa fie instiintati in prealabil, fara sa li se arate de unde sau de ce, cu pensiile injumatatite sau si mai rau. Desigur, aparent nimeni nu este vinovat. Nimeni nu si-a dat demisia, desi reactiile provocate de fluturasii cu pensia taiata haiduceste in cazul unor pensionari pot fi considerate motive care sa oblige la demisii si destituiri.

Sa presupunem ca luam de buna necesitatea recalcularii pensiilor militare, ca ne incredem in buna credinta a guvernantilor in legatura cu rezultatele recalcularii, insa cine se face vinovat de bulibaseala din sistem, de erorile si impardonabilele greseli, care echivaleaza in fapt cu o hotie legalizata?

Sa fie domnul Gabriel Oprea, care garanta si asigura pensionarii ca raspunde cu functia sa pentru pensiile mai mici de 3.000 lei ca nu vor fi micsorate? Sau domnul Emil Boc? Si premierul a insistat sa aduca aceleasi garantii. Evident, niciunul dintre ei nu poate raspunde pentru incapacitatea unui sistem de a procesa informatii, de a recalcula, de a face predictii si previziuni.

Este aproape amuzant cum Guvernul nu se inseala niciodata doar atunci cand vine vorba despre interesul sau. Cand vine vorba de taiat (orice) stie foarte bine si ii este foarte lesne sa nu mai dea pur si simplu banii. Cand e vorba sa calculeze ca sa dea mai mult, sa creasca asa cum se lauda, atunci ajung tot la taiat.

Ceea ce nu intelege niciun responsabil al statului roman, al Guvernului sau al Cotroceniului - unde totusi se afla Comandantul suprem al Armatei - este ca umilinta prin care sunt obligati sa treaca acei oameni nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata. Ea este gratuita si nociva si este mai mult decat o bataie de joc. Sa nu cadem in capcana patetica a celor care exagereaza si distorsioneaza sau speculeaza suferinta pensionarilor militari.

Insa imaginile si mai ales mesajele acestor oameni care au fost gata in fiecare clipa a vietii lor sa isi dea viata pentru noi, care si-au trait viata zi de zi dupa un cod al onoarei si dupa reguli clare, care au renuntat la majoritatile libertatilor de care noi altfel de bucuram - acesti oameni nu pot fi tratati astfel fara ca cineva sa plateasca.

In lumea lor, unde onoarea, cuvantul dat si regulile reprezinta singurul bun si unica mandrie, ceea ce primesc acum din partea guvernantilor si a insusi Comandantului lor suprem este umilinta cea mai crunta pe care o puteau indura. Probabil ca pentru majoritatea celor care citesc sau isi dau cu parerea despre acest caz faptul nu reprezinta o prea mare branza. Pentru ca ei nu au nici onoare, nici cuvant si nici demnitate.

Cand un stat a ajuns sa se umileasca pe sine insusi, calcandu-si in picioare cei mai de seama slujitori si aparatori, atunci acel stat este in coma. Iar cei care se lauda ca abia asa il pun pe picioare sunt ori foarte prosti, ori doar inconstienti.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#reclaculare pensii militari, #taiare pensii militari, #Gabriel Oprea pensii militari, #Armata Romana pensii , #recalculare pensie
Comentarii
Poza IZMENARU 4 STELE
IZMENARU 4 STELE
rank 4
Ia sa numar cate izmene si bocanci am de vanzare…Izmenele in stanga, bocancii in dreapta…Cate izmene vrei, soldat? Doua? Scoate 10 euro!