Si seful Fortelor Terestre se pensioneaza

Miercuri, 02 August 2017, ora 11:338067 citiri
Si seful Fortelor Terestre se pensioneaza
Foto: Arhiva Ziare.com

Printre cadrele militare trecute in rezerva, marti, de presedintele Klaus Iohannis, se afla si seful Statului Major al Fortelor Terestre, Marius Harabagiu.

Acesta a preluat functia in luna aprilie de la generalul-locotenent Dumitru Scarlat, care a fost numit reprezentant militar al Romaniei la NATO si UE la Cartierul General NATO de la Bruxelles.

Generalul-maior Marius Harabagiu a mai fost comandant pluton tancuri. A fost sef de stat major la Divizia 1 Infanterie "Dacica", comandantul Brigazii 1 Mecanizata "Argedava", seful Directiei Instructie si Doctrina din Statul Major General si comandantul Comandamentului Fortelor Intrunite. El a executat misiuni in afara teritoriului statului roman in Afganistan, Etiopia-Eritreea si SUA.

In total, marti, au fost trecute in rezerva 17 cadre militare:

- seful Statului Major al Fortelor Terestre, Marius Harabagiu;

- seful Jandarmeriei, Marin Andreiana;
- trei colonei SRI: Mihaela Dumitrescu, Bogdan Pasare si Simion Cecan. Ei au fost si avansati in gradul de generali de brigada cu o stea, la trecerea in rezerva;
- generalii Ovidiu Tarpescu, Marius Harabagiu, Gheorghe Badea, Mircea Mindrescu, Gheorghe Visan, Dan Angelo Lapadat, Constantin Zanfir;
- contraamiralii Catalin Silviu Dumistracel, Tiberiu Fratila, Gigi Cristinel Uce, Dan Haulica si Ioan Stanciulescu.