Ordonanta privind pensiile speciale este contestata: Pensiile politistilor s-au redus, nu se face nicio economie

Vineri, 04 August 2017, ora 20:57
10355 citiri
Ordonanta privind pensiile speciale este contestata: Pensiile politistilor s-au redus, nu se face nicio economie
Foto: Arhiva Ziare.com

Ordonanta de Urgenta prin care s-au modificat pensiile speciale este contestata de politisti si politicieni, care spun ca nu s-a imbunatatit nimic, in schimb tot scandalul declansat de PSD-ALDE a produs haos in sistem.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna, a declarat ca, prin aceasta masura, guvernantii au dat dovada de "gandire rudimentara, primitiva".

"Sunt primitive gandirea si abordarea. Abordarea tehnica este mult mai profunda si este nevoie de stiinta de carte", a comentat Dumitru Coarna pentru Mediafax, dupa ce Guvernul a adoptat ordonanta privind pensiile speciale.

"Dintotdeauna, rata inflatiei a fost conectata la pensii. Nu este un element de noutate. Daca inflatia este negativa, raman identice, pe principiul de favoare, nu vor scadea, dar vor ramane in plata. N-au schimbat nimic cei de la Guvern. Singurul lucru pe care l-au schimbat - au abuzat de pensiile noastre, ale militarilor si politistilor.

Au schimbat sistemul de referinta si ne-au diminuat pensiile cu 25%, iar celorlalte categorii socio-profesionale care beneficiaza de aceeasi logica juridica au ramas cu pensiile intacte. La noi s-au raportat la venitul net - in mod normal trebuie sa se raporteze la salariul brut - si ne-au diminuat salariile cu 25%", a sustinut liderul sindical.

La randul sau, fostul premier PSD Victor Ponta spune ca totul a fost doar o "reasezare de Putere in Sistem", pentru ca "'generalii si chestorii lui Basescu' pleaca anticipat la pensii consistente si sunt inlocuiti de 'generalii lui Iohannis si chestorii lui Dragnea'!".

"In forma prezentata de Guvern acum nici nu se schimba sistemul, nici nu se reduc platile din Fondul de Pensii, ba chiar in primii ani vom avea un plus de pensii mari in plata fara contributii (de la cei care se pensioneaza acum) deci nicio economie - doar se schimba modul de indexare peste noapte prin Ordonanta de Urgenta fara sa stie nimeni ce impact bugetar are", a mai comentat pe Facebook Victor Ponta.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a comentat spunand ca "scandalul pensiilor speciale este marca PSD, cap-coada!".

"PSD a instituit acest sistem iar acum li s-a intors in fata Rezultatul - haos cu pensionari in valuri, cu niveluri care i-au socat pe multi romani, reangajari scandaloase pe lefuri de lux ale unora abia pensionati cu pensii de lux.

Situatia grava in care guvernarile Dragnea 1 si 2 au pus bugetul tarii trebuie dezbatuta in Parlament. Este cel mai important subiect al Romaniei pentru ca un buget calamitat de proasta guvernare si de masurile iresponsabile ale PSD nu poate asigura functionarea normala a tarii, nu vom putea nici macar spera la dezvoltarea sanatoasa a tarii sau recuperarea decalajelor fata de tarile dezvoltate ale UE", a mai comentat Raluca Turcan pe Facebook.

Tot in contextul scandalului pensiilor speciale si dezvaluirilor aparute in mass-media, USR anunta ca va depune o lege prin care "sa se interzica reangajarea la stat a persoanelor care s-au pensionat anticipat, cu pensie de serviciu, si astfel beneficiaza de ambele drepturi, dupa cazul generalului Cornel Ciocoiu, trecut in rezerva si apoi reangajat".

C.B.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ordonanta pensii speciale reactii , #Politie