Liderul sindicatelor din Politie: In MAI si-au pensionat toate pilele prin infractiune. Au adus politia nationala de rasul tarii

Luni, 31 Iulie 2017, ora 15:03
10376 citiri
Liderul sindicatelor din Politie: In MAI si-au pensionat toate pilele prin infractiune. Au adus politia nationala de rasul tarii
Foto: Ziare.com

Liderul sindicatelor din politie, Dumitru Coarna, a acuzat luni ca in cadrul MAI se fac pensionari "pe pile", inclusiv la varsta de 39 de ani, cu sume foarte mari. In schimb, acesta acuza parlamentarii ca "au adus politia nationala de rasul tarii".

"Aici la MAI si-au pensionat toate pilele prin infractiune, avem 30 oameni pensionati intre 39 si 44 ani cu peste 10.000 lei, dupa care o parte dintre ei sunt angajati la dublu. Joi l-a pensionat, vineri l-a angajat.

Cred ca o sa fac plangere penala, ma consult cu colegii mei, avem o sedinta zilele astea. Fals, uz de fals, abuz in serviciu. Nu varsta e marea problema a legii, ci cuantumul. Majoritatea politistilor intreaba: domnule, eu vreau sa mai raman, sa ne garanteze si noua cineva ca nu se umbla la sistemul de calcul.

Doamna ministru s-a ascuns sub masa pe Legea salarizarii, ne-a lasat singuri, doamna Olguta Vasilescu ne-a fracturat. Povestea cu 10% (cresterea salariilor cu 10% - n.red.) apartine prim-ministrului Tudose", a spus Coarna, citat de Digi 24.

Iata si ce acuzatii facea Coarna, saptamana trecuta

In acelasi timp, acesta a amenintat cu proteste, daca politistii nu vor primi mai multe fonduri, acuzand in acest sens parlamentarii.

"Senatul a votat o forma a salarizarii corecta, raportata la principii si la valoarea muncii noastre, in Camera Deputatilor au schimbat tot, au schimbat toata legea cu privire la Anexa 6, la Politie.

Toata au schimbat-o, doamna Vasilescu, domnul Solomon (deputatul PSD Adrian Solomon, presedinte al Comisiei pentru munca - n.red.) (...). Nu stiu daca protestele vor rezolva (...), eu vreau sa le transmit ca au ajuns intr-un paradox - au adus politia nationala de rasul tarii.

Priviti ce au facut din aceasta Lege 153 - singurii care beneficiaza de majorare 100% sunt ai lor, protejatii lor: primari, consilieri judeteni, consilieri locali", a mai precizat liderul sindical, citat si de Agerpres.

Totodata, Coarna a acuzat diferentele de salarizare ditnre un criminalist cu studii superioare si un politist local cu studii medii - in favoarea celui din urma.

"Apoi, au Politie Locala. Unde in lumea asta sunt doua politii, decat la noi? (...) Le-au facut 7.000 de lei salariul de incadrare, pe 1 iulie. 7.000 - studii superioare, 5.000 sau 4.000 - studii medii. In conditiile in care salariul mediu in Ministerul pe care il patroneaza (Carmen Dan - n.r.) media salariului de baza e undeva la 1.800 - 2.000.

Deci un tehnician criminalist cu 15 ani vechime, cu Academie de Politie, are un salariu de baza undeva la 2.000 - 2.200 de lei, iar un politist local - foarte bine ca au - cu studii medii, care taie iarba, uda flori (...) are 4.000 salariul de incadrare. Vedeti diferentele?", a mai acuzat liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual.

Amintim ca, in aceasta saptamana, va avea loc o sesiune extraordinara in Parlament, unul dintre subiecte putand fi un proiect de OUG care sa schimbe radical modul in care se calculeaza pensiile speciale.

Anuntul a fost facut si de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, duminica seara. De teama reducerilor pensiilor, s-au pensionat si multe cadre ale Ministerului Apararii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dumitru Coarna pensionari MAI, #pensionari pile Politie, #politie pensii speciale, #OUG pensii speciale , #Politie